Senzoraterrein Raambuurt

Een nieuwe toekomst voor het Senzoraterrein in de Raambuurt.

Het bedrijf Senzora gaat de Raambuurt verlaten. In 2017 zijn de suikerwaren verkocht en in de zomer van 2018 is de nieuwe sodafabriek aan de Noorwegenstraat gereed voor productie. 

Bergsingel BV, de eigenaar van het Senzora terrein in de Raambuurt, heeft contact gezocht met de gemeente om gezamenlijk een nieuwe invulling van het gebied te onderzoeken. Inmiddels hebben Bergsingel BV en de gemeente overeenstemming over de ambities en uitgangspunten voor de  herontwikkeling van het terrein. Op 15 mei 2018 heeft het College van B en W ingestemd met het Handelingsperspectief voor het Senzoraterrein in de Raambuurt.

Op de bewonersavond op 20 juni is een digitale presentatie vertoond, met een interview met Bergsingel BV. Bekijk deze presentatie op YouTube (filmpje van 5 ½ minuut):

Naar een YouTube filmpje

Handelingsperspectief

In het handelingsperspectief vindt u 3 ambities:

  • Doorontwikkelen in historisch perspectief
  • Industrieel bolwerk
  • Onderscheidend binnenstedelijk woonmilieu

Deze ambities geven de door de gemeente gewenste ontwikkelingsrichting aan. Het complete Handelingsperspectief (pdf, 3,5 MB) kunt u downloaden.

De verdere planvorming zal door Bergsingel BV worden opgepakt.

Informatie

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marianne Struijk, projectsecretaris bij gemeente Deventer; per mail bereikbaar via ma.struijk@deventer.nl of telefonisch 06 512 99 670.

English Deutsch