Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Intocht van Sinterklaas

Volgens de traditie komt Sinterklaas elk jaar in Deventer aan op de zaterdag voor 5 december. Valt 5 december op een zaterdag, dan is de intocht op de dag zelf. In 2019 is de Sinterklaasintocht daarom op zaterdag 30 november.

De intocht van Sinterklaas begint om 09.00 uur bij het verlaagde Wellepad. Er is een optocht door de binnenstad. Daarna gaat het feest tot 12.30 uur door in de Lebuinuskerk. Kijk voor het volledige programma op deventersinterklaas.nl.

De Welle afgesloten

Vanwege de intocht van Sinterklaas is de Welle op zaterdag 30 november van 06.00 tot 11.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Tijdens de aankomst van Sinterklaas is de Welle altijd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente en het waterschap maken gebruik van deze gelegenheid, door voorafgaand de waterkering te testen: de schotten die op de weg komen als het hoogwater is. Tijdens de test is naast de Welle, ook de Melksterstraat en de Lindenstraat afgesloten.

Traditie

Volgens een eeuwenoude verordening kwam Sinterklaas niet eerder dan 5 december aan in Deventer. Sinds 2011 is dit gewijzigd. De intocht is nu op de zaterdag voor 5 december of op zaterdag 5 december zelf. Daarmee onderscheidt Deventer zich van alle andere steden in Nederland.

English Deutsch