Spelen in Deventer

Spelen in de buitenlucht is leuk. Voor kinderen zijn er daarom veilige en goed bereikbare speelvoorzieningen in Deventer.

Elk kind moet lekker kunnen spelen met vriendjes uit de buurt. Gemeente Deventer heeft daarom veel aandacht voor buitenspelen.

Visie op Spelen

Spelen is goed voor de ontwikkeling van uw kind. Hij of zij maakt vriendjes en leert samen spelen. Bovendien beweegt uw kind door te spelen ongemerkt. Het is dus ook goed voor de gezondheid. In de Visie op Spelen: ‘Samen spelen kun je overal' (pdf, 2 MB) leest u wat de gemeente doet op het gebied van spelen in Deventer.

Veilig spelen

Leuk en gezond spelen begint bij een veilige speelplek. Gemeente Deventer laat openbare speelplekken en speeltoestellen (speelvoorzieningen) jaarlijks op veiligheid inspecteren.

De gemeente plaatst zoveel mogelijk zachte valgronden onder speeltoestellen en nieuwe speelplekken zijn via veilige routes te bereiken. Op die manier houden we spelen veilig voor uw kind.

In 2016 en 2017 heeft de gemeente een deel van de speelplekken overgedragen aan Stichting Tevreden. De stichting is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van die speelplekken. Lees meer over dit beheer.

Melden kapot speeltoestel

Soms is een speeltoestel kapot. U kunt dat melden bij de beheerder. Op een speciale kaart kunt u zien wie in Deventer welk speeltoestel beheert.

De gemeente repareert of vervangt kapotte speeltoestellen die in haar beheer zijn. Ziet u dat een speeltoestel van de gemeente kapot is? Laat het ons weten via het Meldpunt Openbare Ruimte. Een kapot speeltoestel in beheer van Stichting Tevreden kunt u melden via speelplekken@tvrdn.nl of 06 - 83 89 64 50.

Heeft u vragen over spelen in Deventer of over de Visie op Spelen? Bel dan naar telefoonnummer 14 0570.

English Deutsch