Spelen in Deventer

Spelen in de buitenlucht is leuk. Voor kinderen zijn er daarom veilige en goed bereikbare speelvoorzieningen in Deventer.

Elk kind moet lekker kunnen spelen met vriendjes uit de buurt. Gemeente Deventer heeft daarom veel aandacht voor buitenspelen.

Visie op Spelen

Spelen is goed voor de ontwikkeling van uw kind. Hij of zij maakt vriendjes en leert samen spelen. Bovendien beweegt uw kind door te spelen ongemerkt. Het is dus ook goed voor de gezondheid. In de Visie op Spelen: ‘Samen spelen kun je overal' (pdf, 2 MB) leest u wat de gemeente doet op het gebied van spelen in Deventer.

Heeft u vragen over spelen in Deventer of over de Visie op Spelen? Bel dan naar telefoonnummer 14 0570.

Veilig spelen

Leuk en gezond spelen begint bij een veilige speelplek. Gemeente Deventer laat openbare speelplekken en speeltoestellen (speelvoorzieningen) jaarlijks op veiligheid inspecteren. In 2016 en 2017 heeft de gemeente een deel van de speelplekken overgedragen aan Stichting Tevreden. De stichting is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van die speelplekken.

Soms is een speeltoestel kapot. U kunt dat melden bij de beheerder. Wilt u hier meer over weten? Op de website Openbare ruimte vindt u meer informatie over veilige speelplekken.

Stoepkrijten

Elk jaar heeft op de 1e woensdag in april de Nationale Stoepkrijtdag plaats. Veel gemeenten kennen een verbod op stoepkrijten. In Deventer is stoepkrijten wel toegestaan.

Nationale buitenspeeldag

Elk jaar is er de Nationale Buitenspeeldag. Buitenspelen en bewegen is belangrijk om gelukkig en gezond te blijven. Wilt u weten waar uw kind kunt spelen? Op www.buitenspeelkaart.nl/deventer vindt u alle speel- en sportplekken.

Ga op ontdekking in de eigen wijk, of organiseer een speelplekkenspeurtocht. Op de website van Jantje Beton staan leuke speeltips. Zo wordt buitenspelen leuk, leuker, leukst!

Wilt u meer speeltips? Of wilt u iets weten over de Nationale Buitenspeeldag? Kijk op buitenspeeldag.nl.

English Deutsch