Logo gemeente Deventer

Spelen

Spelen in de buitenlucht is leuk. Voor kinderen zijn er daarom veilige en goed bereikbare speelvoorzieningen in Deventer. Elk kind moet lekker kunnen spelen met vriendjes uit de buurt. Gemeente Deventer heeft daarom veel aandacht voor buitenspelen.

Wilt u weten waar uw kind kunt spelen? Op de buitenspeelkaart vindt u alle speel- en sportplekken.

 

Veilig spelen 

Leuk en gezond spelen begint bij een veilige speelplek. Gemeente Deventer laat openbare speelplekken en speeltoestellen (speelvoorzieningen) jaarlijks op veiligheid inspecteren.  

In 2016/2017 heeft de gemeente 88 speelplekken overgedragen aan Stichting Tevreden. De stichting is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van die speelplekken. 

 

Kapot speeltoestel melden 

 

Nationale buitenspeeldag 

Elk jaar is er de Nationale Buitenspeeldag. Buitenspelen en bewegen is belangrijk om gelukkig en gezond te blijven. Ga op ontdekking in de eigen wijk, of organiseer een speelplekkenspeurtocht. Op de website van Jantje Beton staan leuke speeltips. Zo wordt buitenspelen leuk, leuker, leukst! 

Wilt u meer speeltips? Of wilt u iets weten over de Nationale Buitenspeeldag? Kijk op www.buitenspeeldag.nl.  

 

Meer informatie 

  • Voor vragen over speelplekken die in beheer zijn bij Stichting Tevreden neemt u contact op met de stichting; 
  • Voor overige vragen over spelen in Deventer kunt u bellen met de gemeente: 14 0570
  • Beleidsmatige achtergronden kunt u teruglezen in de Visie op Spelen: ‘Samen spelen kun je overal' (pdf, 2 MB). We werken momenteel aan een nieuwe visie.