Logo gemeente Deventer

De Week van Lezen en Schrijven

In de week van 6 september a.s. wordt door heel Nederland De Week van Lezen en Schrijven gevierd. Tijdens deze week vragen we extra aandacht voor het belang van lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. In die week vinden ook in de gemeente Deventer de nodige activiteiten plaats. Deventer heeft dit jaar gekozen voor het thema digitale taal. Een vorm van digitale taal waar veel Nederlanders mee te maken krijgt is het theorie-rijexamen.

Gratis spoedcursus

Op donderdag 9 september kunnen inwoners van de gemeente Deventer een gratis spoedcursus ‘theorie-examen maken’ volgen in het stadhuis. Tijdens deze spoedcursus krijg je veel tips en uitleg over de vragen.

Samen oefenen

Na de les kun je oefenen met een echte CBR-oefentoets. De uitslag van de oefentoets kun je gelijk bespreken met een taalmaatje. Die geeft tips op welk onderdeel van de taal je nog kunt oefenen.

Zo heb je de volgende keer meer kans om te slagen. Wij nodigen graag ook uw leerlingen uit om gebruik te maken van dit gratis lesaanbod.

Praktische informatie 

Iedereen kan gratis deelnemen aan de spoedcursus. In verband met de nog geldende Covid-maatregelen is het helaas wel noodzakelijk van tevoren aan te melden. Kies hoe laat jij de spoedcursus wilt volgen in het aanmeldformulier.

Voor meer informatie over zie Bibliotheek Deventer.