Tjoenerhof Diepenveen

De Tjoenerhof is rond 1970 in het Kolkbos aangelegd. Dat reden voor de aanleg was dat de bestaande begraafplaats in het dorp te klein was en niet verder uit kon breiden. Het is een bosbegraafplaats met een natuurlijke uitstraling.

Centraal op de begraafplaats staat de aula, de ontmoetingsplaats om afscheid te nemen van de dierbare.

Familie-, kinder en urnengraven

Het is zowel mogelijk om te begraven als de as uit te strooien op het strooiveld van de begraafplaats. Er zijn speciale familie-, kinder- en urnengraven. De begraafplaats is parkachtig ingericht zodat er veel ruimte is tussen de graven .

Natuurlijke sfeer

De Tjoenerhof is ruim opgezet en u kunt er van de natuur genieten of een parkwandeling maken. Nabestaanden van overledenen kiezen vaak bewust voor de Tjoenerhof vanwege de natuurlijke sfeer. De grafgedenktekens zijn vaak uit natuursteen gemaakt, zodat het rustige beeld van de Tjoenerhof gehandhaafd blijft.

Uniek karakter

Door de afwisseling van bos, heesters, hagen, gras, bospaden en bodembedekkers heeft de Tjoenerhof een uniek karakter. De grove den maakt onderdeel uit van de kleine bosstroken wat kenmerkend is voor de structuur van het Sallandse landschap. De begraafplaats is ruim 4 hectare groot.

English Deutsch