Officiële trouwlocaties

Wilt u trouwen of uw partnerschap registreren en bent u op zoek naar een fraaie trouwlocatie? In de gemeente Deventer kunt u zelf een trouwlocatie kiezen. Misschien denkt u aan 1 van de officiële trouwlocaties. U kunt ook trouwen op een door u zelf gekozen locatie.

De officiële trouwlocaties in Deventer zijn:

Zelf trouwlocatie kiezen

Wilt u liever iets heel anders, een locatie die voor u speciaal is? U kunt ook trouwen of uw partnerschap laten registreren op een door u zelf gekozen locatie. Deze locatie moet wel liggen in de gemeente Deventer en voldoen aan de openbare orde en goede zeden. De openbare plechtigheid moet toegankelijk zijn voor iedereen. Als de plechtigheid in de openlucht is, moet u zorgen voor een uitwijklocatie bij slecht weer. Een tent geldt niet als uitwijklocatie.

Via het formulier Eenmalige aanwijzing trouwlocatie (pdf, 25 KB) kunt u de aanvraag doen voor uw zelfgekozen locatie. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op (telefoonnummer 14 0570).

Toespraak

Wilt u dat een trouwambtenaar een toespraak houdt tijdens uw ceremonie, dan betaalt u daarvoor € 92,50. Dit bedrag komt extra bij de kosten voor de trouwlocatie. U mag een voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar.

Houdt de trouwambtenaar geen toespraak of wordt deze gedaan door een genodigde? Dan betaalt u niets extra's. U kunt alleen geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar.

Kosten zelf gekozen trouwlocatie

  • maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur: € 345 *
  • maandag tot en met vrijdag na 18.00 uur: € 382 *
  • zaterdag tussen 08.00 uur en 12.00 uur: € 382 *
  • zaterdag tussen 12.15 uur en 24.00 uur € 412 *
  • zondag tussen 12.15 uur en 24.00 uur € 412 *

* Deze bedragen zijn exclusief de kosten voor een toespraak door een trouwambtenaar en exclusief het bedrag dat de door u gekozen locatie eventueel in rekening kan brengen voor de dienstverlening.

English Deutsch