Trouwzaal stadhuis

In het stadhuis kunt u trouwen of uw partnerschap registreren.
Nieuwe trouwzaal stadhuis

De trouwzaal bevindt zich in de hal van het oude stadhuis. U kunt hier trouwen of uw partnerschap registreren. Deze prachtige ruimte heeft een mooi plafond en ramen die uitkijken op het Grote Kerkhof en de Lebuinuskerk. Deze ruimte is door de opstelling van het meubilair geschikt voor kleine én grotere gezelschappen. U kunt trouwfoto’s maken op het bordes.

Gratis trouwen of klein gezelschap

Gaat u gratis trouwen of uw partnerschap registreren? Dan kan dat in De Oostermaet (voorheen de ondertrouwkamer) in het stadhuis. Heeft u een klein gezelschap en wilt u een intieme ruimte om elkaar het ja-woord te geven of de akte van partnerschap te ondertekenen? Dan kan dit ook in De Oostermaet.

Toespraak

Wilt u dat een trouwambtenaar een toespraak houdt tijdens uw ceremonie, dan betaalt u daarvoor € 92,50. Dit bedrag komt extra bij de kosten voor de trouwlocatie. U mag een voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar.

Houdt de trouwambtenaar geen toespraak of wordt deze gedaan door een genodigde? Dan betaalt u niets extra's. U kunt alleen geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar.

Geluidsopname huwelijk of partnerschap

In de trouwzaal van het stadhuis kunt u het sluiten van uw huwelijk of het registreren van uw partnerschap laten opnemen. U krijgt de geluidsopname op een USB-stick. Dit kost € 11,55 (inclusief de USB-stick).

Naar een YouTube filmpje

Kosten trouwzaal

  • maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur: € 345 *
  • maandag tot en met vrijdag na 18.00 uur: € 382 *
  • zaterdag tussen 08.00 en 12.00 uur: € 382 *
  • zaterdag tussen 12.15 en 24.00 uur: € 412 *
  • zondag tussen 12.15 en 24.00 uur: € 412 *

* Deze bedragen zijn exclusief de kosten voor een toespraak door een trouwambtenaar, maar inclusief de dienstverlening van het stadhuis.

Coronamaatregelen

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus mogen maximaal 30 personen tegelijk aanwezig zijn in de trouwzaal. Dit is inclusief het bruidspaar en eventuele kinderen (ongeacht de leeftijd) en fotograaf, maar exclusief de ambtenaar en de bode.

Gasten moeten mondkapjes dragen.

English Deutsch