Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Trouwzaal stadhuis

In het stadhuis kunt u trouwen of uw partnerschap registreren.
Nieuwe trouwzaal stadhuis

De nieuwe trouwzaal is de Hal van het oude stadhuis. U kunt hier trouwen of uw partnerschap registreren. Via de hoofdingang komt u binnen in deze prachtige ruimte. De ruimte heeft een mooi plafond en ramen die uitkijken op het Grote Kerkhof en de Lebuinuskerk. Deze ruimte is door de opstelling van het meubilair geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen. U kunt foto’s maken van u en uw gezelschap op het bordes.

Gratis trouwen of klein gezelschap

Gratis trouwen of uw partnerschap registreren kan in De Oostermaet (voorheen ondertrouwkamer) in het stadhuis op Grote Kerkhof 1. Heeft u een klein gezelschap en wilt u een intieme ruimte om elkaar het ja-woord te geven of de akte van partnerschap te ondertekenen? Dan kan dit ook in De Oostermaet.

Als u en uw partner beiden in de gemeente Deventer wonen en kwijtschelding gemeentelijke belastingen hebben, kunt u kosteloos trouwen in het stadhuis van maandag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 16.30 uur. De ruimte wordt in overleg met u gekozen en hangt af van de beschikbaarheid. Neem hiervoor contact op met de gemeente via 14 0570.

Toespraak

Wilt u dat een trouwambtenaar een toespraak houdt tijdens uw ceremonie, dan betaalt u daarvoor € 92,50. Dit bedrag komt extra bij de kosten voor de trouwlocatie. U mag een voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar.

Houdt de trouwambtenaar geen toespraak of wordt deze gedaan door een genodigde? Dan betaalt u niets extra's. U kunt alleen geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar.

Geluidsopname huwelijk of partnerschap

In de trouwzaal van het stadhuis kunt u het sluiten van uw huwelijk of het registreren van uw partnerschap laten opnemen. U krijgt de geluidsopname op een USB-stick. Dit kost € 11,55 (inclusief de USB-stick).

Naar een YouTube filmpje

Kosten trouwzaal

  • maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur: € 345 *
  • maandag tot en met vrijdag na 18.00 uur: € 382 *
  • zaterdag tussen 08.00 en 12.00 uur: € 382 *
  • zaterdag tussen 12.15 en 24.00 uur: € 412 *
  • zondag tussen 12.15 en 24.00 uur: € 412 *

* Deze bedragen zijn exclusief de kosten voor een toespraak door een trouwambtenaar, maar inclusief de dienstverlening van het stadhuis.

English Deutsch