Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Vondst naast A1

Bij de werkzaamheden voor de verbreding van de A1 in opdracht van Rijkswaterstaat zijn onderdelen van een V1 gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft vastgesteld dat er iets onder de grond zit en maakt nu in opdracht van aannemer Heijmans een plan van aanpak voor het verwijderen van dit object. Dit gebeurt naar verwachting in het voorjaar van 2020.

In de week van 13 januari start de EOD met het vooronderzoek

Laag voor laag

De EOD onderzoekt de grond laag voor laag. Omdat niet duidelijk is wat er precies in de grond zit, dragen de medewerkers van de EOD beschermende kleding en is het werkgebied afgezet. Voor omwonenden is er geen risico, er worden ook geen wegen afgesloten.

Planning

De resultaten van dit verkennende onderzoek gebruiken partijen om zich voor te bereiden op het verwijderen van de V1. De verwachting is dat in maart de onderdelen verwijderd kunnen worden. Mensen en bedrijven die zich bevinden van dit gebied kunnen dan hinder ondervinden. Afhankelijk van wat de EOD aantreft, organiseren de gemeenten Voorst en Deventer informatiebijeenkomsten over de ruiming en de gevolgen voor de omgeving.

English Deutsch