Vrijwilligerswerk

Heeft u tijd over en u wilt zich vrijwillig voor de samenleving inzetten? In Deventer kunt u bij verschillende organisaties terecht, zoals de Vrijwilligerscentrale Deventer (VCD).

Maar liefst 25% van alle Nederlanders doet vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger in een buurtcentrum, als buddy van een zwaar zieke of als klaar-over bij school. Belangrijk onbetaald werk.

Vrijwilligerscentrale Deventer (VCD)

Zoekt u vrijwilligerswerk in uw buurt of wilt u advies over het werken als vrijwilliger? De VCD helpt u bij het zoeken naar vrijwilligerswerk waarin u uw talenten kunt benutten. Ook steunt de VCD organisaties bij het werken met vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk en uitkering

Wilt u vrijwilligerswerk gaan doen maar heeft u een uitkering? Dan moet u rekening houden met een aantal voorwaarden. Lees meer over de voorwaarden bij Vrijwilligerswerk.

Vrijwilligersverzekering

Werkt u als vrijwilliger, bijvoorbeeld in een buurtcentrum, als klaarover, of als buddy van een zieke? Vrijwilligerswerk brengt ook risico’s met zich mee. Om de risico's voor vrijwilligers te verkleinen heeft de gemeente Deventer een collectieve verzekering voor alle vrijwilligers in Deventer afgesloten.

Onderaan de pagina vindt u de Informatiefolder (pdf, 238 KB), de Polis (pdf, 75 KB) en het Schadeaangifteformulier (pdf, 258 KB).

Meer weten?

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Informatiefolder 238,2 KB
Polis 74,3 KB
Schadeaangifteformulier 258,1 KB
Spring naar begin van Bijlage-overzicht
English Deutsch