Hulpvragen

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en kunnen blijven meedoen in de samenleving. Soms heeft u daarbij hulp nodig.

Graag denken we met u mee over een passende oplossing. U kunt alvast informatie opzoeken op Deventer Wijzer. Wilt u weten of de gemeente dit voor u regelt of dat u terecht kunt bij uw zorgverzekering? Kijk dan op de Vilans Hulpmiddelenwijzer.

Wmo-voorzieningen

Heeft u langdurige ondersteuning nodig om thuis te kunnen blijven wonen en mee te blijven doen? De gemeente kan u ondersteunen met een Wmo-voorziening.  Wmo-voorzieningen die de gemeente biedt:

Hulpmiddelen
Het kan zijn dat u voor een korte of langere periode een hulpmiddel nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een rolstoel, scootmobiel, tillift of douche-toiletvoorziening.

Wonen
Als u een ziekte of beperking heeft, kan het nodig zijn om uw woning aan te passen. Veel voorkomende aanpassingen en woonvoorzieningen zijn een aangepast aanrechtblad, een douche- of toiletstoel, een traplift of drempelhulpen

Vervoer
Kunt u geen gebruik maken van het openbaar vervoer, vanwege een beperking? Dan kan de gemeente u helpen met een vervoersvoorziening, geregeld vanuit de wmo.

Hulp huishouden
Het kan zijn dat u (tijdelijk) uw huishouden niet kunt doen door ziekte, een ongeval of omdat u slecht ter been bent. Samen bespreken wij uw mogelijkheden.

Begeleiding en daginvulling

Persoonsgebonden budget (pgb) of zorg in natura

Indien u ondersteuning wilt ontvangen, kunt u meestal kiezen tussen pgb of zorg in natura. Lees meer over Persoonsgebonden budget (PGB) en zorg in natura.

Eigen bijdrage

Voor het gebruik van een wmo voorziening betaalt u een eigen bijdrage van 19 euro per maand. Op de website van CAK vindt u meer informatie.

Toegang wmo en Voor Elkaar

Bij Toegang wmo en Voor Elkaar kunt u terecht voor ondersteuning, begeleiding, dagbesteding, huishoudelijke hulp. We denken met u mee over de meest passende oplossing. Naar de website. Op de kaart ziet u waar u ons per wijk kunt vinden

Meldingsformulier

Samen met u kijken we wat uw mogelijkheden zijn. Vul het online formulier in met DigiD, dan kijken wij samen naar een passende oplossing.

Evaluatieformulier

Wanneer u een evaluatie aanvraagt bij toegang wmo, kunt u dit formulier (PDF) samen met uw zorgaanbieder gebruiken ter voorbereiding op het evaluatiegesprek.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Verordening maatschappelijke ondersteuning 2015 674,0 KB
English Deutsch