Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Wmo-voorzieningen

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en kunnen blijven meedoen in de samenleving. Soms heeft u daarbij hulp nodig.

Heeft u een beperking of bent u chronisch ziek? Heeft u hulp nodig om zelfstandig te blijven wonen en leven? De gemeente kan u ondersteunen met een Wmo-voorziening, bijvoorbeeld een woningaanpassing of een rolstoel.

Wmo-voorzieningen

De voorzieningen in de Wmo zijn bedoeld voor mensen die de zorg en ondersteuning echt nodig hebben. Dit zijn de Wmo-voorzieningen die de gemeente biedt:

U vindt bij iedere voorziening informatie over de voorwaarden en hoe een aanvraag in zijn werk gaat.

Persoonsgebonden budget (pgb) of zorg in natura

Als u recht heeft op hulp of ondersteuning kunt u meestal kiezen tussen zorg in natura of een pgb. Lees meer over Persoonsgebonden budget (pgb) en zorg in natura.

Zorgwoning huren

Een zorgwoning is een zelfstandige huurwoning die dichtbij een zorginstelling ligt. U kunt zorg of hulp krijgen vanuit deze zorginstelling. Als u voor een zorgwoning in aanmerking wilt komen, dan neemt u contact op met de verhuurder. Op de pagina Zorgwoningen leest u hier meer over.

Publiekscontacten zorg

Bij Publiekscontacten zorg kunt terecht met vragen over een laag inkomen, scootmobiel, rolstoel, woningaanpassing. Naar de contactgegevens van Publiekscontacten zorg.

Sociale teams

Bij het sociaal team kunt u terecht voor ondersteuning, begeleiding, dagbesteding, huishoudelijke hulp. Naar de website van de sociale teams Deventer.

 

English Deutsch