Hulpvragen

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en kunnen blijven meedoen in de samenleving. Soms heeft u daarbij hulp nodig.

Graag denken we met u mee over een passende oplossing. U kunt alvast informatie opzoeken op Deventer Wijzer. Wilt u weten of de gemeente dit voor u regelt of dat u terecht kunt bij uw zorgverzekering? Kijk dan op de Vilans Hulpmiddelenwijzer.

Wmo-voorzieningen

Heeft u langdurige ondersteuning nodig om thuis te kunnen blijven wonen en mee te blijven doen? De gemeente kan u ondersteunen met een Wmo-voorziening.  Wmo-voorzieningen die de gemeente biedt:

Hulpmiddelen
Het kan zijn dat u voor een korte of langere periode een hulpmiddel nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een rolstoel, scootmobiel, tillift of douche-toiletvoorziening.

Wonen
Als u een ziekte of beperking heeft, kan het nodig zijn om uw woning aan te passen. Veel voorkomende aanpassingen en woonvoorzieningen zijn een aangepast aanrechtblad, een douche- of toiletstoel, een traplift of drempelhulpen

Vervoer
Kunt u geen gebruik maken van het openbaar vervoer, vanwege een beperking? Dan kan de gemeente u helpen met een vervoersvoorziening, geregeld vanuit de wmo.

Hulp huishouden
Het kan zijn dat u (tijdelijk) uw huishouden niet kunt doen door ziekte, een ongeval of omdat u slecht ter been bent. Samen bespreken wij uw mogelijkheden.

Begeleiding en daginvulling

Persoonsgebonden budget (pgb) of zorg in natura

Indien u ondersteuning wilt ontvangen, kunt u meestal kiezen tussen pgb of zorg in natura. Lees meer over Persoonsgebonden budget (PGB) en zorg in natura.

Eigen bijdrage

Voor het gebruik van een wmo voorziening betaalt u een eigen bijdrage van 19 euro per maand. Op de website van CAK vindt u meer informatie.

Toegang wmo en Voor Elkaar

Bij Team Toegang Wmo en Voor Elkaar kunt u terecht voor ondersteuning, begeleiding, dagbesteding, huishoudelijke hulp. We denken met u mee over de meest passende oplossing. Op de kaart ziet u waar u ons per wijk kunt vinden

Meldingsformulier

Samen met u kijken we wat uw mogelijkheden zijn. Vul het online formulier in met DigiD, dan kijken wij samen naar een passende oplossing.

Evaluatieformulier

Wanneer u een evaluatie aanvraagt bij toegang wmo, kunt u dit formulier (PDF) samen met uw zorgaanbieder gebruiken ter voorbereiding op het evaluatiegesprek.

Digitaal loket

Bekijk de producten in het digitale loket:

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Verordening maatschappelijke ondersteuning 2015 674,0 KB
English Deutsch