Logo gemeente Deventer

Ondersteuning

Als u moeite heeft met uw dagelijks leven op orde te krijgen en te houden, kunt u persoonlijke ondersteuning aanvragen bij de gemeente. U vindt hier informatie over: Persoonlijke Ondersteuning, Aanvragen Persoonlijke Ondersteuning, Mantelzorg en Persoonsgebonden budget (pgb).

Persoonlijke ondersteuning

Als u moeite heeft met uw dagelijks leven op orde te krijgen en te houden, kunt u persoonlijke ondersteuning aanvragen bij de gemeente. Persoonlijke of ook wel genoemd ambulante begeleiding helpt u om uw persoonlijke zaken op orde te krijgen.

Lees meer

Persoonlijke ondersteuning nodig?

Als u moeite heeft met uw dagelijks leven op orde te krijgen en te houden, kunt u persoonlijke ondersteuning aanvragen bij de gemeente. Welke ondersteuning u nodig heeft, hoe vaak en hoe lang hangt af van uw situatie.

Lees meer

Persoonsgebonden budget (pgb)

Met het persoonsgebonden budget (pgb) kunnen verschillende vormen van ondersteuning worden ingekocht.

Lees meer

Mantelzorg

Als mantelzorger zorgt u langdurig en intensief voor bijvoorbeeld een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of een hulpbehoevende ouder, buur of vriend in uw omgeving. Mantelzorg en werk combineren kan erg intensief zijn. Het is belangrijk dat u er niet alleen voor staat. Mantelzorgers kunnen een pas aanvragen.

Lees meer