Storten van asbestafval

Als particulier mag u in de gemeente Deventer maximaal 35 m2 asbestafval storten zonder kosten. Dit afval mag niet bij het huishoudelijke of grof afval worden gezet.

Wilt u asbestafval storten, dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • u bent particulier;
  • u heeft minder dan 35 m2 asbestafval;
  • uw afval is hechtgebonden en geschroefd asbest;
  • uw asbestafval is in contact geweest met de buitenlucht;
  • het asbestafval is dubbel verpakt in plastic met de naden goed afgeplakt;
  • u kunt een goedkeuring van de gemeente van de melding tonen.

Bekijk het filmpje op YouTube over het verwijderen van een asbestdak en het afvoeren van asbest (6 minuten en 7 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Sloopmelding

Voldoet u aan de voorwaarden voor het zelf verwijderen en storten van asbestafval? Dan doet u een melding via het Omgevingsloket Online. U doet de melding minimaal 4 weken voor u start met de werkzaamheden. Uw melding wordt beoordeeld. Als uw melding akkoord is, dan ontvangt u een goedkeuring. Deze goedkeuring neemt u mee als u het asbestafval gaat storten bij Circulus-Berkel.

Kijk voor meer informatie over het storten van asbestafval en de sloopmelding, op de pagina's Asbestverwijderen en Sloopmelding.

Vragen

Heeft u een vraag over asbestdaken? Neem contact op met de gemeente Deventer via asbestdaken@deventer.nl.

Privacy

Op deze pagina kan de privacyverklaring van toepassing zijn. Gemeente Deventer vraagt in sommige gevallen om uw persoonsgegevens. Wilt u weten hoe de gemeente met uw persoonsgegevens omgaat? Lees dan de volledige privacyverklaring.

English Deutsch