Wijkvernieuwing Keizerslanden

Keizerslanden is het meest noordelijke stadsdeel van Deventer. De wijk is levendig en er wonen mensen met verschillende culturele achtergronden. Onder het motto ‘Keizerslanden weet van aanpakken’ vindt de wijkvernieuwing plaats.

Keizerslanden bestaat uit 4 buurten:

  • Oranjekwartier
  • Tuindorp
  • Landsherenkwartier
  • Ludgeruskwartier

Welke vernieuwingen de buurten in Keizerslanden ondergaan, verschilt per buurt. Elk buurt is anders en heeft daarom een eigen aanpak.

Nieuwbouw

Keizerslanden is toe aan vernieuwing. De meeste woningen in de wijk zijn gebouwd in de jaren 60 en 70. Deze voldoen vaak niet meer aan de wensen van bewoners. Woningen worden daarom gesloopt en er komt nieuwbouw.

Sociaal, cultureel en economisch

Naast de sloop en nieuwbouw van woningen, zijn er in de wijk ook vernieuwingen op sociaal en economisch gebied. Er wordt geïnvesteerd in de openbare ruimte en in een groot sociaal, cultureel en economisch programma.

De totale wijkvernieuwing loopt van 2005 tot 2015. De gemeente, Woonbedrijf ieder1 en wijkbewoners werken daarbij samen.

Keizerspark en winkelcentrum Keizerslanden

1 van de projecten in de wijk is de aanleg van het Keizerspark. Dit park is de groene verbinding tussen het Mariënburghplein en winkelcentrum Keizerslanden. In 2011 is het park aangelegd. De feestelijke opening was op 12 mei 2012.

Winkelcentrum Keizerslanden wordt vernieuwd en uitgebreid. Hierdoor ontstaat een nieuw, bruisend hart voor de wijk. Samen met het Keizerspark is winkelcentrum Keizerslanden een belangrijke ontmoetingsplek.

English Deutsch