Ouderenhuisvesting

De meeste mensen vinden het fijn om zelfstandig te blijven wonen, ook als zij ouder worden en zorg nodig hebben. Geldt dat ook voor u? Soms kan dat met een woningaanpassing of is een zorgwoning een geschikte oplossing voor u.

De gemeente kan bestaande woningen aanpassen. Daarnaast zijn ook speciale woningen zoals aanleunwoningen en woningen in zorginstellingen. Zorginstellingen zelf zetten nieuwe zorgcentra op, waar zij zorg bieden op verschillende manieren.

Zorgwoningen

Een zorgwoning is een zelfstandige huurwoning. In deze woning kunt u zorg of hulp krijgen vanuit een zorginstelling. De woning is toegankelijk voor rolstoelen. Ook zijn er handige aanpassingen, zoals een verhoogd toilet en beugels in toilet/badkamer.

Op de pagina Zorgwoningen leest u hoe u in aanmerking komt voor een zorgwoning.

Woonvoorziening

Een zorgwoning is niet altijd nodig. Soms kunt u uw huidige woning laten aanpassen, zodat u daar kunt blijven wonen. Informatie over aanpassingen aan uw woning vindt u op de pagina Woonvoorzieningen.

Vragen en advies

Heeft u vragen over ouderenhuisvesting in Deventer? Of heeft u advies nodig bij andere zaken? Dan kunt u terecht bij het sociale team in uw wijk.

English Deutsch