Logo gemeente Deventer

Nieuwe bouwfase Steenbrugge

De uitbreiding van Steenbrugge is in volle gang. Er zijn nu woningen in aanbouw. In totaal worden er in deze fase ongeveer 800 nieuwe woningen gebouwd.

Er komen onder andere: 

  • huurwoningen (sociale- en vrije sector) 
  • appartementen 
  • projectbouwwoningen (tweekappers en rijwoningen) 
  • vrije kavels voor zelf- en samenbouw 
  • woningen in het segment collectief particulier opdrachtgeverschap 
  • standplaatsen voor woonwagens (huur- en koop) 
     

Kaart met woningen

Wilt u zich oriënteren op de mogelijkheden? Klik op de afbeelding hieronder en bekijk de kaart. Hierop ziet u welke woningen er komen (sociale koopwoningen, vrije sector koopwoningen, sociale huur woningen, woonwagens enz.).

Daar waar een indicatie gegeven kan worden van de planning, van de start verkoop en/of start bouw, staat dit vermeld. Een planning kan wijzigen. Voor de meest actuele gegevens verwijzen wij naar de websites van de ontwikkelaars.

 

Klik op de afbeelding om naar de interactieve kaart woningbouw Steenbrugge te gaan.

 

Ontwikkelaars

6 ontwikkelaars gaan koop- en huurwoningen bouwen. Deze ontwikkelaars zijn:

 

Huurwoningen

In Steenbrugge worden ook sociale huurwoningen gebouwd. De verhuur loopt via Woonbedrijf ieder1. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning via de woningbouwcorporatie, moet u ingeschreven staan bij Woonkeus Stedendriehoek. Wanneer u kiest voor een woning van een woningbouwcorporatie, gelden de voorwaarden van Woonkeus Stedendriehoek.

 

Woonwagens

In Steenbrugge is ook ruimte voor woonwagens. Op 6 kavels zorgt Stichting Woonwagenbeheer voor plaatsing van deze woonwagens en verhuur hiervan.

Er zijn ook 3 standplaatsen die de gemeente verkoopt. Hier kunnen kopers zelf een woonwagen plaatsen. Op dit moment zijn deze standplaatsen in verkoop. Meer informatie vindt u op de pagina Woonwagenstandplaatsen Buurtschappen Steenbrugge op de website Deventer verkoopt.

 

Bouwkavels voor zelf- en samenbouw in Buurtschappen Steenbrugge

De gemeente verkoopt bouwkavels in Steenbrugge. Wanneer bouwkavels beschikbaar zijn, informeert de gemeente daarover via de website Deventer verkoopt.

Wilt u meer weten over de bouwkavels, bekijk dan de opname van de livestream. Via deze opname krijgt u informatie over de ligging van de kavels, de beeldkwaliteit, de opzet van het kavelpaspoort, de kavelpaspoorttekeningen, natuurinclusief bouwen en de inschrijfvoorwaarden. Bekijk de stream van de informatieavond terug.

 

Voor ieder wat wils

Het huidige Steenbrugge is een diverse buurt. De zelf- en samenbouwkavels die de gemeente verkoopt, is een klein deel van het aanbod. Ontwikkelaars bouwen verschillende soorten vrijesectorwoningen. Daarnaast worden er ook sociale huur, sociale koop- en middenhuur woningen gebouwd. Ook komen er standplaatsen met woonwagens.

Het huidige Steenbrugge is een diverse buurt. De zelf- en samenbouwkavels die de gemeente verkoopt, is een klein deel van het aanbod. Ontwikkelaars bouwen verschillende soorten vrijesectorwoningen. Daarnaast worden er ook sociale huur, sociale koop- en middenduur woningen gebouwd. Ook komen er standplaatsen met woonwagens.

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief. Hierin delen Gemeente Deventer én de ontwikkelaars het nieuws over woningbouw in Steenbrugge.

 

Meer informatie 

Heeft u vragen of opmerkingen over deze fase? Neem contact op met Marianne Struijk, projectsecretaris: