Logo gemeente Deventer

Woningbouw

Aan de Dijk

Rentree, Hegeman Ontwikkeling en de gemeente Deventer hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan een verdere uitwerking van de gebiedsvisie Aan de Dijk. Dit gebied ligt in de Rivierenwijk.

Lees meer

De Vijfde Hoek

Aan de rand van de Deventer woonwijk De Vijfhoek ligt het wijkdeel De Vijfde Hoek. Dit is het laatste stuk van de wijk dat nog in ontwikkeling is. De Vijfde Hoek is bijna afgerond, maar er zijn nog enkele kavels voor zelfbouw te koop.

Lees meer

Geertruidentuin

Op het terrein van het vroegere Sint Geertruiden Ziekenhuis aan de Ceintuurbaan in Deventer wordt het karakteristieke Plan G ontwikkeld.

Lees meer

Stadshof

Om meer te laten zien van de mogelijkheden van de Stadshof, is een concept ontwikkelvisie opgesteld.

Lees meer

Steenbrugge

Steenbrugge is de nieuwste woonwijk in Deventer. Door de ligging en de grootte voelt het als een dorp.

Lees meer

Wijkvernieuwing Oranjekwartier

De gemeente pakt samen met partnerorganisaties het Oranjekwartier aan. Dit moet weer een fijne en veilige buurt worden, waar iedereen zich thuis voelt.

Lees meer

Locatie Wittenstein (CPO)

De gemeente Deventer stimuleert Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De voormalige schoollocatie Wittenstein is aangewezen als de plek voor CPO.

Lees meer

Woningbouw Shita-flat terrein

De Rielertuin. Zo heet het ontwerp voor de nieuwe woonbuurt op het voormalige Shita-terrein, bij de tunnel aan de Rielerweg. Hegeman Ontwikkeling uit Almelo bouwt hier straks appartementen en woningen in een groene omgeving.

Lees meer

Woningbouw in Deventer op de kaart

Bekijk de woningbouw in Deventer op de kaart. U ziet hier gerealiseerde projecten, projecten in aanbouw en projecten in ontwerpfase.

Lees meer

Woningbouwplannen op maat

De komende 20 jaar zijn circa 11.000 nieuwe woningen nodig. De gemeente heeft een routekaart opgesteld met een specifieke routekaart voor de ontwikkeling van ieder dorp.

Lees meer

Woningbouw Lettele

De gemeente bereidt woningbouw voor aan de oostzijde van Lettele. De woningen zijn met name bedoeld voor gezinnen met kinderen. Naast gezinnen moet er gebouw worden voor lokale jongeren en senioren. Zo kunnen zij in Lettele blijven wonen.

Lees meer

Woningbouw Okkenbroek

Locatie ’t Hoge Veld in Okkenbroek biedt de komende jaren ruimte voor ongeveer 7 nieuwe woningen. Deze zijn met name bedoeld voor starters op de woningmarkt en jonge gezinnen.

Lees meer