Woningverbeteringsregeling Voorstad Oost

De woningverbeteringsregeling eindigt in de zomer van 2017. Bewoners die hun huis willen isoleren of verbeteren krijgen een laatste kans om te profiteren.

Veel bewoners van Voorstad Oost hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van de aantrekkelijke regeling bij het verbeteren van hun woning. Ze kregen gratis bouwkundig advies en de mogelijkheid om tegen een lage rente voor het uitvoeren van verbeteringen te lenen.

Steuntje in de rug

De afgelopen tijd zijn veel woningen in Voorstad Oost sterk verbeterd. Dat geldt zowel voor de huurwoningen van corporaties, als voor koopwoningen. Er is geschilderd, kozijnen zijn vervangen en de isolatie is aangepakt voor lagere stookkosten en meer comfort. De woningverbeteringsregeling was voor veel bewoners een prettig steuntje in de rug.

Fijner huis

Grijp de laatste kans om met hulp van de regeling uw woning te verbeteren: Weg met bladderende kozijnen, tocht, lekkage en ontsnappende warmte. Gun uzelf meer comfort, een lagere energierekening en geeft uw huis een frisse, waarde verhogende uitstraling. Investeringen zoals isolatie verdient u door de lagere energierekening in een paar jaar terug.

Aantrekkelijke regeling

  • De gemeente heeft de bouwkundig adviseurs van Bouwgenoot ingeschakeld om woningeigenaren vrijblijvend en onafhankelijk advies te geven. Laat bijvoorbeeld een warmtefoto maken, om te zien op welke plaatsen het verbeteren van de isolatie het meeste effect heeft;
  • Bouwgenoot helpt eventueel ook bij het regelen van de aantrekkelijke lening om de werkzaamheden uit te voeren: de rente ligt 3% onder het landelijk gemiddelde (met een minimum van 0,5%);
  • Het kluscollectief van professionals uit de wijk staat klaar om werkzaamheden uit te voeren, maar bewoners kunnen het werk ook door een ander bedrijf laten uitvoeren of het (deels) zelf doen.

Meer informatie

  • Bouwgenoot geeft meer informatie over praktische zaken. Dat kan tijdens kantooruren op Kolkweg 43 (aan de Beestenmarkt), telefoon 0570 629938;
  • Het kluscollectief is bereikbaar via www.facebook.com/kluscombinatie;
  • Vanuit de gemeente Deventer kan Maddie Leerkens informatie geven over de regeling: m.leerkes@deventer.nl, telefoon: 0570 – 693610 (maandag, dinsdag en donderdag: 8.30 – 17.00 uur).
  • Bekijk ook de folder over de woningverbeteringsregeling (pdf, 1,7 MB).
English Deutsch