Voorwerpen, verloren

In het kort

Omschrijving

Hebt u iets verloren in de gemeente? U kunt hiervan aangifte doen bij de gemeente en niet meer bij de politie. De politie heeft deze taak aan de gemeente overgedragen, met uitzondering van situaties waarbij het vermoeden van diefstal bestaat. Diefstal blijft tenslotte een politiezaak!

Hoe werkt het?

Bent u iets verloren, dan kunt u dat melden bij de gemeente. Dat doet u via www.verlorenofgevonden.nl. Door alle gevonden en vermiste voorwerpen op 1 plaats te melden, is de kans groot dat u een verloren voorwerp terugvindt. Op www.verlorenofgevonden.nl kunt u zelf kijken of uw verloren voorwerp tussen de gevonden spullen staat.

Team Toezicht bewaart de gevonden voorwerpen. Als u iets bent verloren, kunt u met hen contact opnemen. Zij kunnen u ook helpen met het maken van de melding.

Team Toezicht

Keizerstraat 25-27, 7411 HD Deventer
Bezoektijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Team Toezicht is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. Telefoonnummer: 14 0570

naar boven

Achtergrond

Wanneer moet u aangifte doen bij de politie?

Gestolen voorwerpen dient u altijd aan te geven bij de politie. Dat kunt u persoonlijk doen op het politiebureau, maar dikwijls kan dat ook via de website van de politie.

Bewaartermijn gevonden voorwerpen

Is de waarde onder de € 450, dan bewaart Team Toezicht het voorwerp 3 maanden. Daarna gaat het naar een goed doel. Heeft het voorwerp een waarde van € 450 of hoger? Dan bewaart Team Toezicht het voorwerp 1 jaar.

Huisdier vermist

AMIVEDI registreert vermiste en gevonden huisdieren. Kijk voor meer informatie op www.amivedi.nl. Soms komen gevonden dieren terecht in het dierenasiel. Voor Deventer en omstreken zijn dit Dierenasiel de Kuipershoek en Dierenasiel Zwolle.

naar boven
Spring naar einde Spring naar begin