Logo gemeente Deventer

Betalen en kwijtschelding

Hier vindt u meer informatie over het betalen van uw belastingen. Ook leest u meer over de automatische incasso. 

Automatische incasso

Wilt u de gemeentelijke belastingen betalen in kleinere bedragen per maand? Maak dan gebruik van een automatische incasso. Het bedrag van de aanslag wordt dan in maandelijkse termijnen automatisch afgeschreven van uw rekening.

Lees meer

Kwijtschelding

Heeft u een laag inkomen en kunt u daardoor de belastingen niet betalen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding. Dat betekent dat u de aanslag van de Regionale Belastingsamenwerking (gedeeltelijk) niet hoeft te betalen.

Lees meer

Belasting betalen in delen (termijnen)

Wilt u de gemeentelijke belastingen betalen in kleinere bedragen per maand? Maak dan gebruik van een automatische incasso. Is dit voor u niet mogelijk? Vraag dan zo snel mogelijk een betalingsregeling of uitstel van betaling aan.

Lees meer

Betalen via QR-code

Wilt u eenvoudig en snel uw gemeentelijke belastingen betalen? Scan de QR-code op uw belastingaanslag en betaal direct via uw eigen bank.

Lees meer

Hoe betaalt u uw belastingaanslag?

U heeft een aanslag voor gemeentelijke belastingen ontvangen via de post of www.mijnoverheid.nl. Hoe betaalt u deze aanslag? Lees hier de mogelijkheden.

Lees meer

Hulp bij rondkomen

Heeft u moeite met rondkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor financiƫle hulp.

Lees meer

Mijn belastingloket

In Mijn belastingloket kunt u informatie opvragen over uw aanslag gemeentelijke belastingen, snel een vraag stellen via snelantwoord of formeel bezwaar indienen.

Lees meer

Budget Adviesbureau Deventer (BAD)

Voor hulp bij schulden, budgetadvies, schuldhulpverlening, WSNP en persoonlijke leningen kunt u terecht bij het Budget Adviesbureau Deventer.

Lees meer

Teruggave van belastingen

Gaat u verhuizen naar een andere gemeente en heeft u alle gemeentelijke belastingen en heffingen voor dit jaar al betaald? Dan kunt u in principe de betaalde afvalstoffenheffing en rioolheffing (gedeeltelijk) terugkrijgen.

Lees meer