Logo gemeente Deventer

Deventer Dichter

Robin Bleeker

Robin Bleeker

Robin Bleeker is de Deventer Dichter 2019-2022. Hij gaat 3 jaar lang de bijzondere momenten in Deventer op po√ętische wijze van commentaar voorzien.

Bent u benieuwd naar alle stadsgedichten of wilt u meer weten over de Deventer Dichters? Kijk dan op de website deventerdichter.nl.

De stadsdichter van Deventer wordt steeds voor 2 jaar gekozen door een deskundige jury. Vanwege de omstandigheden rond corona, blijft de huidige dichter Robin Bleeker een extra jaar aan. De volgende Deventer Dichter wordt bekend gemaakt op het festival Woordwaarde van 2022.

 

Gezocht: Deventer Dichter

We zijn op zoek naar de 9e Deventer Dichter.

Wie we zoeken? Een kandidaat met overtuigende poëtische kwaliteiten en een sterke betrokkenheid bij het leven in de gemeente Deventer. De gedichten zijn toegankelijk genoeg om een breed publiek aan te spreken. De Deventer Dichter maakt minimaal 8 gedichten per jaar en speelt in op de actualiteit van belangrijke gebeurtenissen in Deventer op zijn/haar geheel eigen wijze. De kandidaat is inwoner van de gemeente Deventer. Meer informatie vindt u in het bijbehorende nieuwsbericht.