Logo gemeente Deventer

Fietsen in Deventer

Deventer viert fietsen!

Deventer beschikt over een uitgebreid netwerk van fietspaden met een lengte van 241 kilometer.

Met haar fietsbeleid wil de gemeente bereiken dat meer mensen vaker de fiets pakken. We doen er dan ook alles aan om het fietsen nog gemakkelijker te maken.

 

Deventer viert fietsen

Gemeente Deventer verbetert fietspaden, ontwikkelt nieuwe stallingen en organiseert feestelijke fietsacties. Daar zijn we de komende jaren druk mee. Dus let goed op in de stad en kijk regelmatig op de website www.deventerviertfietsen.nl.

Heeft u zelf goede ideeën op fietsgebied of wilt u een evenement organiseren met de fiets als thema? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 0570.

 

Programma Fiets 2021-2025

Deventer legt de rode loper uit voor de fietser. Veel maatregelen zijn erop gericht het fietsen in Deventer nog aantrekkelijker en veiliger te maken. Zowel in de stad als tussen de kernen, verdient de fiets voldoende aandacht als meest duurzame en gezonde manier van verplaatsen. De komende jaren investeert de gemeente in een beter fietsklimaat. Het Programma Fiets 2021-2025 (pdf, 1,5 MB) biedt hiervoor de kaders. Het geeft daarnaast een overzicht van de belangrijkste projecten in de komende 5 jaar.  

 

Actie Samen Schakelen Stedendriehoek

Samen Schakelen is een actie die Slim Reizen Stedendriehoek samen met werkgevers uitvoert, bijvoorbeeld flinke korting op de aanschaf van een (elektrische) fiets. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rob de Vree: rob.devree@slimreizenstedendriehoek.nl.

 

Fietsen in de Cleantech Regio 

Het fietsbeleid van Cleantech Regio richt zich op het versterken van de kracht van de regio. Een goed regionaal fietsroutenetwerk met korte, mooie fietsverbindingen maakt wonen, ontspannen en werken in Cleantech Regio aantrekkelijker en versterkt de economie. Op dit moment onderzoeken we de haalbaarheid van een hoogwaardige fietsroute tussen de gemeenten Deventer, Lochem en Zutphen, de fietsroute F348.

Rond de zomer van 2022 besluiten de samenwerkende overheden of en waar de fietsroute F348 komt. Dan is er ook meer bekend over de ingrepen die we doen aan de provinciale weg tussen Deventer en Zutphen. Meer informatie vindt u op de website van provincie Gelderland.

Deventer viert fietsen!