Logo gemeente Deventer

Fietsen in Deventer

Deventer viert fietsen!

Deventer beschikt over een uitgebreid netwerk van fietspaden met een lengte van 241 kilometer.

Met haar fietsbeleid wil de gemeente bereiken dat meer mensen vaker de fiets pakken. We doen er dan ook alles aan om het fietsen nog gemakkelijker te maken.

 

Deventer viert fietsen

Gemeente Deventer verbetert fietspaden, ontwikkelt nieuwe stallingen en organiseert feestelijke fietsacties. Daar zijn we de komende jaren druk mee. Dus let goed op in de stad en kijk regelmatig op de website Deventer wordt nog knapper.

Heeft u zelf goede ideeën op fietsgebied of wilt u een evenement organiseren met de fiets als thema? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 0570.

 

Programma Fiets 2021-2025

Deventer legt de rode loper uit voor de fietser. Veel maatregelen zijn erop gericht het fietsen in Deventer nog aantrekkelijker en veiliger te maken. Zowel in de stad als tussen de kernen, verdient de fiets voldoende aandacht als meest duurzame en gezonde manier van verplaatsen. De komende jaren investeert de gemeente in een beter fietsklimaat. Het Programma Fiets 2021-2025 (pdf, 1,5 MB) biedt hiervoor de kaders. Het geeft daarnaast een overzicht van de belangrijkste projecten in de komende 5 jaar.  

 

Actie Samen Schakelen Stedendriehoek

Samen Schakelen is een actie die Slim Reizen Stedendriehoek samen met werkgevers uitvoert, bijvoorbeeld flinke korting op de aanschaf van een (elektrische) fiets. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rob de Vree: rob.devree@slimreizenstedendriehoek.nl.

Deventer viert fietsen!