Wat vindt u van deze pagina?
Wat vindt u van deze pagina?
Goed Neutraal Slecht
Goed Neutraal Slecht

Fietsen in Deventer

Fietsen is gezond, plezierig en goed voor het milieu. De gemeente Deventer maakt fietsen voor inwoners en bezoekers aantrekkelijker. Deventer beschikt over een uitgebreid netwerk van fietspaden met een lengte van 241 kilometer.

Met haar fietsbeleid wil de gemeente bereiken dat meer mensen vaker de fiets pakken. We doen er dan ook alles aan om het fietsen nog gemakkelijker te maken.

Deventer viert fietsen

Gemeente Deventer verbetert fietspaden, ontwikkelt nieuwe stallingen en organiseert feestelijke fietsacties. Daar zijn we de komende jaren druk mee. Dus let goed op in de stad en kijk regelmatig op de website www.deventerviertfietsen.nl.

Heeft u zelf goede ideeën op fietsgebied of wilt u een evenement organiseren met de fiets als thema? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 0570.

Fietsbeleidsplan ‘Deventer fietst’

Hoe de gemeente de komende jaren werkt aan goede voorzieningen voor fietsers, leest u op de pagina Fietsbeleidsplan. Belangrijke doelen van de gemeente Deventer zijn het verbeteren van de veiligheid voor fietsers en zorgen voor doorgaande fietsroutes. Routes vanuit de wijken naar binnenstad, station, winkelcentra en scholen zijn kort, snel en veilig.

Actie Samen Schakelen Stedendriehoek

Samen Schakelen is een actie die Slim Reizen Stedendriehoek samen met werkgevers uitvoert, bijvoorbeeld flinke korting op de aanschaf van een (elektrische) fiets. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rob de Vree: rob.devree@slimreizenstedendriehoek.nl.

Fietsvisie regio Stedendriehoek

Het fietsbeleid van de Stedendriehoek Deventer, Apeldoorn en Zutphen richt zich op het versterken van de kracht van de regio. Een goed regionaal fietsroutenetwerk met korte, mooie fietsverbindingen maakt wonen, ontspannen en werken in de regio Stedendriehoek aantrekkelijker en versterkt de economie.

Fietsenstallingen

Op het werk, bij school en in het winkelcentrum moet iedereen veilig en gratis de fiets kunnen stallen. Uw fiets stallen kan gratis en bewaakt op 2 locaties in de binnenstad. Deventer heeft plannen voor meer bewaakte fietsenstallingen. Op de pagina Fietsenstallingen leest u meer over de locaties, de plannen en het fietsdepot.

Wat vindt u van deze pagina?
Wat vindt u van deze pagina?
Goed Neutraal Slecht
Goed Neutraal Slecht
English Deutsch