Logo gemeente Deventer

Verkeer en vervoer

Verkeer in Deventer

Deventer is een gastvrije stad voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Daarom richt het verkeersbeleid in Deventer zich op een goede verkeersstructuur, passend openbaar vervoer en voldoende parkeerplaatsen voor auto en fiets in elk deel van de gemeente.

Lees meer

Parkeren

Parkeren in een parkeergarage is in het centrum goedkoper dan parkeren op straat.

Lees meer

Wegwerkzaamheden

Op verschillende plekken in Deventer voert de gemeente (groot) onderhoud uit. Dat gaat bijvoorbeeld om wegwerkzaamheden of herinrichting van een straat.

Lees meer

Fietsen

Fietsen is gezond, plezierig en goed voor het milieu. De gemeente Deventer maakt fietsen voor inwoners en bezoekers aantrekkelijker.

Lees meer

Deelvervoer

Het delen van vervoersmiddelen wordt steeds populairder.  Vaak wordt deelvervoer gebruikt in aanvulling op openbaar vervoer, zoals de trein of de bus. De reis ziet er steeds meer uit als een 'keten', waarbinnen de reiziger gebruik maakt van meerdere (gedeelde) vervoersmiddelen. Het is ook de ideale manier om de mooie omgeving te ontdekken tijdens een dagje uit. De gemeente stimuleert het aanbod van deelvervoer.

Lees meer

Hulp nodig bij vervoer?

Kunt u zich niet meer goed verplaatsen in en om uw woning? U kunt bij de gemeente terecht voor verschillende vormen van vervoer. Bijvoorbeeld taxivervoer, een scootmobiel of een rolstoel.

Lees meer

Rijbewijs

Bent u geslaagd voor uw rijexamen? Of wilt u uw rijbewijs verlengen? U kunt zowel uw 1e als uw nieuwe rijbewijs aanvragen bij Publiekscontacten.

Lees meer

Bromfietsrijbewijs

Een rijbewijs met categorie AM (bromfietsrijbewijs) is verplicht als u wilt rijden op bijvoorbeeld een snorfiets of scooter.

Lees meer

Vrachtverkeer

Ondernemers, vervoerders en leveranciers binnen de Stedendriehoek hebben in Deventer, Apeldoorn en Zutphen met verschillende regels, venstertijden en ontheffingen te maken.

Lees meer

Goederenvervoer

Vanaf 2015 kunnen minder goederentreinen over de Betuweroute rijden, omdat er een extra spoor in Duitsland wordt aangelegd. Goederentreinen moeten daarom gebruik maken van omleidingsroutes, onder meer via Deventer.

Lees meer