Logo gemeente Deventer

Honden

Hondenbelasting

Woont u in de gemeente Deventer en heeft u een hond? U betaalt geen hondenbelasting meer.

Lees meer

Hond en veiligheid

Hondenbezitters zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun hond. Zij zorgen voor de juiste opvoeding, training en verzorging van de hond. Zo blijft het risico tot gevaarlijke incidenten klein. De gemeente heeft omgangsnormen ontwikkeld. Goede omgangsnormen vergroten het plezier van eigenaar, hond en de omgeving.

Lees meer

Hondenuitlaatkaart

Wilt u weten waar u uw hond kunt uitlaten? Bekijk de uitlaatkaart voor honden. Lees ook de regels die gelden op de uitlaatplaatsen voor honden.

Lees meer

Handhaving en de wet

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zijn regels vastgelegd met betrekking tot het houden van honden in de openbare ruimte. Hondeneigenaren die zich niet aan deze regels houden, kunnen rekenen op een boete of dwangsom.

Lees meer

Schaapskudde

Ongeveer 250 schapen begrazen onder begeleiding van herderin Marianne de natuurgebieden Vlierspad, Zandweteringpark, Gooikerspark, Worpplantsoen en Handelspark de Weteringen. De schapen houden de grassen, kruiden en andere planten kort en verspreiden zaden door hun vacht en uitwerpselen. Plantensoorten, maar ook insecten reizen mee met het schaap en kunnen zich zo verspreiden.

Lees meer