Logo gemeente Deventer

Horecabeleid

De horecabedrijven in Deventer zijn belangrijk voor de aantrekkingskracht van de gemeente.

Horecabeleid Deventer


De gemeente Deventer heeft horecabeleid opgesteld. Het Horecabeleid Deventer (pdf, 2 MB), opgesteld voor de jaren 2016 - 2020, is nog steeds actueel in 2023. Volgens het beleid geeft het college meer ruimte aan horecaondernemers. Op de Brink en het Grote Kerkhof kunnen zich meer horecazaken vestigen. Elders is met maatwerk soms uitbreiding mogelijk. Er is ook beleid voor het schenken van alcoholhoudende drank door paracommerciële rechtspersonen, zoals sport- en buurtverenigingen met een eigen kantine.

 

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

Gemeente, politie en horeca doen er veel aan om problemen te voorkomen of aan te pakken. Dat gebeurt onder andere aan de hand van de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. Onderdelen hiervan zijn bijvoorbeeld een maandelijks overleg tussen horeca, politie en gemeente over de uitgaansproblematiek en duidelijke huisregels in de horecabedrijven.


Terrassen

Gemeente en horecaondernemers werken samen aan een fraai en gastvrij stadsbeeld op de terrassen in de binnenstad. In 2011 is het terrassenplan opgesteld (nog actueel in 2023). Samen is gekozen voor eenheid in de beeldbepalende elementen: parasols, schermen en situering van de terrassen. Lees meer over het beleid voor terrassen.

Bijlage Grootte
Horecabeleid 2016-2020 2.108,5 KB