Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Horecabeleid

De horecabedrijven in Deventer zijn belangrijk voor de aantrekkingskracht van de gemeente. Uitgaan moet voor iedereen leuk zijn.

Terrassen horecapleinen: inspraak mogelijk tot en met 16 april

Van 2 april tot en met 16 april 2020 ligt ter inzage het voorgenomen besluit Terrassen horecapleinen. In de nota voor het college vindt u achtergronden en informatie. Download de nota voor het college (pdf, 469 KB). Hoe u kunt reageren, leest u in de bekendmaking.

Horecabeleid Deventer

De gemeente Deventer heeft een nieuw Horecabeleid Deventer (pdf, 2 MB) opgesteld voor de jaren 2016-2020. Volgens het beleid geeft het college meer ruimte aan horecaondernemers. Op de Brink en het Grote Kerkhof kunnen zich meer horecazaken vestigen. Elders is met maatwerk soms uitbreiding mogelijk. Er is ook beleid voor het schenken van alcoholhoudende drank door paracommerciële rechtspersonen, zoals sport- en buurtverenigingen met een eigen kantine.

Bekijk welke vergunningen nodig zijn voor een horecazaak.

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

Gemeente, politie en horeca doen er veel aan om problemen te voorkomen of aan te pakken. Dat gebeurt onder andere aan de hand van de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. Onderdelen hiervan zijn bijvoorbeeld een maandelijks overleg tussen horeca, politie en gemeente over de uitgaansproblematiek en duidelijke huisregels in de horecabedrijven.

Terrassenplan

Gemeente en horecaondernemers werken samen aan een fraai en gastvrij stadsbeeld op de terrassen in de binnenstad. In 2011 is het terrassenplan opgesteld. Samen is gekozen voor eenheid in de beeldbepalende elementen: parasols, schermen en situering van de terrassen.

English Deutsch