Logo gemeente Deventer

Meer informatie parkeervergunning bedrijven

Op deze pagina vindt u informatie over de parkeervergunning voor bedrijven. Welk niveau eHerkenning heeft u nodig? Hoe vraagt u een permit login aan? Ook vindt u hier filmpjes met uitleg en een handleiding.

De filmpjes vindt u onderaan de pagina. U krijgt uitleg over het parkeervergunningssysteem. Ook leggen we uit hoe bedrijven de mijn.2Park.nl gebruiken. Bekijk de handleiding voor bedrijven (pdf, 1,2 MB). 

 

Welk niveau eHerkenning moet ik als bedrijf aanvragen om gebruik te maken van het Parkeerloket?

Bedrijven moeten een eHerkenning aanvragen van betrouwbaarheidsniveau EH2 om te kunnen inloggen in het Parkeerloket.

Een eHerkenning-account kan werken met machtigingen (vaak gebruikt door grotere bedrijven) of zonder machtigingen (vaak kleinere bedrijven of eenmanszaken). Deze machtigingen zijn ervoor om medewerkers van een bedrijf toegang te geven op specifieke services/dienstverleners. Zij kunnen namens het bedrijf inloggen.

De machtigingen worden ingesteld bij de provider (bijvoorbeekd KPN / CreAim) door het bedrijf zelf, meestal de beheerder van het eHerkenning-account. Wanneer een bedrijf eHerkenning met machtigingen gebruikt, moeten zij een machtiging registreren op dienstverlener 'Desyde B.V. Desyde E-Loket toegang'. Hiermee kan worden ingelogd in het Parkeerloket van de gemeente Deventer.

Het kan voorkomen dat in de lijst van dienstverleners ook gemeente Deventer als dienstverlener staat. Deze moet u dan niet kiezen.

 

Ik heb geen eHerkenning. Wat nu?

Bedrijven die geen eHerkenning hebben, kunnen gebruik maken van een permit login. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om een account aan te maken voor het Parkeerloket. Met de permit login heeft uw bedrijf dezelfde rechten als wanneer u inlogt met de eHerkenning. U kunt dus een nieuw parkeerproduct aanvragen, betalen, muteren of beëindigen.

 

Hoe maak ik een permit login aan?

Om een permit login aan te maken, is het nodig dat u zich eenmalig identificeert en een e-mailadres doorgeeft. Dit e-mailadres wordt gekoppeld aan uw gegevens. Voor de identificatie ontvangt Gemeente Deventer een brief met handtekening van de eindverantwoordelijke. De brief mailt u naar parkeren@deventer.nl. Zodra we de identificatie hebben verwerkt, ontvangt u de link waarmee u een account kunt maken in het Parkeerloket.

  • U klikt op de link die in de e-mail staat;
  • u voert tweemaal een zelfgekozen wachtwoord in en bevestig dit;
  • het account is nu aangemaakt.

Het opgegeven e-mailadres wordt ook de gebruikersnaam voor het mijn.2Park.nl-account.

 

Hoe log ik in met mijn permit login?

  • Ga naar het Parkeerloket;
  • kies voor 'Bedrijven inlog';
  • kies voor 'Permit login';
  • u logt in met de gebruikersnaam (het e-mailadres) en uw zelfaangemaakte wachtwoord;
  • u ontvangt op het e-mailadres een verificatie code;
  • u vult deze in op het Parkeerloket;
  • u bent nu ingelogd in het Parkeerloket. U kunt producten aanvragen, wijzigen of betalen.

 

Filmpje uitleg parkeervergunningsysteem

Bekijk hoe het parkeervergunningsysteem werkt (video: 1 minuut, 38 seconden).

 

Filmpje uitleg mijn.2Park.nl

Bekijk hoe bedrijven mijn.2Park.nl gebruiken (video: 4 minuten).