Parkeren in Deventer

Wilt u een bezoek brengen aan het centrum van Deventer? Dan kunt u parkeren in een parkeergarage of op straat.

Parkeren in een parkeergarage is in het centrum goedkoper dan op straat. Een goed overzicht van de parkeerplaatsen en de tarieven voor straatparkeren in het centrum van Deventer vindt u in de flyer Parkeren doe je zo! (pdf, 1 MB). Bekijk ook de tarieven voor kort parkeren in de parkeergarages Stationsplein, Stadspoort en Brink.

In Deventer zijn 6 parkeergarages:

  1. Stationsplein
  2. Stadspoort
  3. Brink
  4. Centrumgarage
  5. De Boreel
  6. Beestenmarkt

De parkeergarages zijn 24 uur per dag open en 7 dagen per week open, met uitzondering van de parkeergarage Beestenmarkt. Hier kunt u buiten de openingstijden niet in- en uitrijden.

Parkeren op straat

Parkeert u op straat bij een parkeerautomaat, dan kunt u op de volgende manieren betalen:

Bekijk op de kaart de locaties van de parkeerautomaten (pdf, 1 MB). Bij een parkeerautomaat geldt betaald parkeren niet de hele dag. Wilt u per locatie weten wat de tijden zijn waarop u moet betalen? Kijk dan op de pagina Betaald parkeren op straat.

Parkeren op De Worp

U kunt ook parkeren op De Worp. Een fiets- en voetgangerspontje brengt u naar de overkant van de IJssel of u loopt over de Wilhelminabrug.

Oplaadpalen elektrische auto’s

Uw elektrische auto kunt u in Deventer opladen bij 1 van de openbare parkeerplaatsen met oplaadpaal. U kunt deze parkeerplaatsen herkennen aan het onderbord met het opschrift 'Uitsluitend voor het opladen van elektrische voertuigen'. Voor het opladen van uw elektrische auto heeft u een oplaadpas nodig. Lees meer op de pagina Oplaadpalen elektrische auto’s.

Parkeervergunningen en -abonnementen

Bent u inwoner van Deventer of heeft u hier een bedrijf, dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Op de pagina Parkeervergunningen en -abonnementen vindt u de verschillende mogelijkheden. Hier leest u ook meer over de gehandicaptenparkeerkaart en gehandicaptenparkeerplaats.

De gemeente zet in 2017 de meeste parkeerplaatsen in de stad om naar betaald parkeren. Vergunninghouders en betaald parkeerders kunnen straks beide gebruik maken van dezelfde parkeerplaatsen. Voor vergunninghouders betekent dit dat u nog steeds in uw omgeving kunt parkeren. Bekijk de veelgestelde vragen over het omzetten vergunningparkeren naar betaald parkeren.

Parkeernormen

Laat u als bedrijf een pand bouwen of verbouwen? Dan moet u rekening houden met voldoende parkeergelegenheid rond het pand. De parkeerbehoefte kan door de nieuwe situatie veranderen. De gemeente heeft daarom parkeernormen opgesteld. Hierin staat beschreven hoe Deventer in de verschillende gebieden omgaat met parkeereisen bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. Meer informatie over de parkeereisen en -normen vindt u op de pagina Parkeernormen.

Bekijk ook het Parkeerbeleidsplan (pdf, 1,7 MB) van de gemeente Deventer.

English Deutsch