Logo gemeente Deventer

Parkeergarages

Parkeren in een parkeergarage is in het centrum goedkoper dan parkeren op straat.

Bekijk de parkeerplaatsen en -tarieven in en rond het centrum van Deventer. Zie ook de tarieven voor kort parkeren in de parkeergarages Stationsplein, Stadspoort en Brink.

In Deventer zijn 6 parkeergarages:

  1. Brinkgarage: adres Emmastraat
  2. Stadspoort: adres Binnensingel of T.G. Gibsonstraat
  3. Stationsplein: adres Stationsplein 1
  4. Centrumgarage: adres Op de Keizer 1
  5. De Boreel: adres Boreelplein 45, ingang Kazernestraat
  6. Beestenmarkt: adres Beestenmarkt

De parkeergarages zijn 24 uur per dag open en 7 dagen per week open, met uitzondering van de parkeergarage Beestenmarkt. Hier kunt u buiten de openingstijden niet in- en uitrijden.

 

Beheer gemeentelijke garages

De 3 gemeentelijke garages Stationsplein, Stadspoort en Brink worden namens de gemeente Deventer beheerd door P1. Tijdens kantooruren zijn er werknemers van P1 aanwezig in Deventer. U vindt hen in de Stadspoortgarage, in de loge in de kelder. Heeft u vragen, complimenten of klachten over de gemeentelijke garages of over P1? Dan kunt u terecht op de website van P1. Storingen kunt u melden via 088 - 12 61 414. Voor het gebruik van de gemeentelijke garages zijn de Algemene voorwaarden (pdf, 180 KB) van toepassing.

 

Kentekenparkeren gemeentelijke garages

Bezoekers kunnen de gemeentelijke parkeergarages in- en uitrijden op basis van het kenteken. Bij het inrijden wordt aan de parkeerder een parkeerkaartje verstrekt. Dit kaartje dient als toegangsmiddel voor de voetgangersdeuren van de gemeentelijke garages. Het kaartje heeft u tevens nodig om uw parkeerbezoek af te rekenen bij de betaalautomaat. Na het afrekenen kunt u de garage weer uitrijden op basis van uw kenteken. Bewaar uw kaartje goed, het kan immers voorkomen dat het kenteken niet goed gelezen wordt. U kunt dan uw kaartje aanbieden bij de uitrit terminal om de garage te verlaten.

Heeft u een abonnement? U kunt uw kenteken controleren, aanpassen en invoeren in het parkeerloket. Lees hier meer over op de pagina Abonnement parkeergarage

 

Abonnement parkeergarage

Bewoners en bedrijven kunnen voor de gemeentelijke parkeergarages een abonnement aanvragen:

  • Brink
  • Stadspoort
  • Stationsplein

Het abonnement staat op naam. U kunt kiezen uit een beperkt abonnement (alleen voor bedrijven), uitgebreid abonnement, nachtabonnement en nacht- en weekendabonnement.