Logo gemeente Deventer

Kortdurende ontheffing parkeren bij baliebezoek stadhuis

Heeft u moeite met het bezoeken van de balies in het stadhuis? Dan kunt u gebruikmaken van een kortdurende parkeerontheffing tijdens het baliebezoek. Dit is alleen bedoeld voor inwoners die niet ver kunnen lopen en geen gehandicaptenparkeerkaart hebben. Bijvoorbeeld iemand die tijdelijk niet goed kan lopen, of een mantelzorger die iemand begeleidt.

Het gaat hier om een proef. De proef loopt van 2 januari tot en met 31 december 2024.

Maak een afspraak via telefoonnummer 14 0570. Geef aan dat u gebruik wilt maken van een ontheffing voor parkeren. De medewerker bespreekt met u of een parkeerontheffing in uw situatie echt nodig is. We bekijken welke oplossing het meest passend is voor u en op welk moment u kunt langskomen.

De ontheffing

Een parkeerontheffing krijgt u per e-mail of post. In de ontheffing staat de plaats waar u uw auto kunt neerzetten. Ook staat er hoe lang u mag parkeren. Dit is maximaal 1 of 1,5 uur, afhankelijk van het onderwerp van de afspraak. De ontheffing legt u zichtbaar op het dashboard. Wij registreren de ontheffing, zodat Team Toezicht uw kenteken kan controleren. Op die manier proberen we de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Locaties Bathmen en Schalkhaar

Voor sommige producten en diensten kunt u ook terecht bij de balies in Bathmen of Schalkhaar. Daar kunt u voor de deur parkeren. U heeft geen ontheffing nodig. In veel gevallen kunt u online een afspraak maken. Kies hierbij voor de locatie Bathmen of Schalkhaar.

De aanvraag voor de parkeerontheffing doet u een paar dagen vóórdat u wilt langskomen. Als u de ontheffing per post wilt ontvangen, dan duurt het namelijk een paar dagen voordat u deze in de brievenbus heeft.

Voor een bezoek aan stadhuis Deventer maakt u een afspraak via telefoonnummer 14 0570. Ook met vragen kunt u dit telefoonnummer bellen.