Trouwambtenaren in Deventer

In de gemeente Deventer kunt u een trouwambtenaar (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) vragen om uw huwelijk of geregistreerd partnerschap te voltrekken. Dit is niet verplicht. U kunt het ook aan de burgerlijke stand overlaten om een ambtenaar aan te wijzen.

De ambtenaren van de burgerlijke stand in de gemeente Deventer zijn:

Op hun persoonlijke pagina stellen de trouwambtenaren zich aan u voor.

Zelf een trouwambtenaar vragen

Heeft u voorkeur voor een trouwambtenaar? Neem eerst contact op met de trouwambtenaar die uw voorkeur heeft voordat u  uw trouwdatum afspreekt. Overleg met de trouwambtenaar of hij/zij uw huwelijk/gerigistreerd partnerschap kan voltrekken. U geeft de naam door van de ambtenaar met wie u contact heeft gehad bij uw digitale reservering. Heeft u schriftelijk aangifte gedaan, dan geeft u de naam van de ambtenaar door aan de gemeente via telefoonnummer 14 0570.

Geen voorkeur voor een trouwambtenaar

Als u geen voorkeur heeft voor een trouwambtenaar, dan wijzen wij een ambtenaar van de gemeente Deventer aan. Dit gebeurt ongeveer 14 dagen voor de dag van het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Via telefoonnummer 14 0570 kunt u bij de gemeente informeren welke ambtenaar wij voor u hebben aangewezen. Als u dat wilt, kunt u alsnog contact opnemen met de aangewezen ambtenaar.

Trouwambtenaar laten aanwijzen voor 1 dag

Als u een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente wilt laten aanwijzen voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap, dan is dit mogelijk. U kunt dit aanvragen via het formulier Trouwambtenaar aanwijzen voor 1 dag (pdf, 94 KB). Voor meer informatie belt u naar telefoonnummer 14 0570.

Gesprek met ambtenaar

Meestal heeft u voorafgaand aan uw grote dag een gesprek met de trouwambtenaar. Het tijdstip van dit gesprek stelt u samen met de ambtenaar van de burgerlijke stand vast.

English Deutsch