Logo gemeente Deventer

Water

Waterbeleid

Water hoort bij de gemeente Deventer. Dat komt door de ligging aan de IJssel, maar ook door de vele manieren waarop water aanwezig is in de gemeente. Met het waterbeleid heeft Deventer aandacht voor al dit water.

Lees meer

Waterstanden bij Deventer

Vrijwel elk jaar krijgt Deventer te maken met hoogwater in de IJssel. Op deze pagina vindt u verwijzingen naar websites met de actuele waterstanden.

Lees meer

Recreatie rondom de IJssel

Met de IJssel heeft Deventer op 5 minuten loopafstand van het centrum en de wijken Zandweerd en De Hoven een prachtig natuurgebied. Hier kunt u op veel verschillende manieren van genieten.

Lees meer

Havens

Informatie over havens en tarieven in Deventer.

Lees meer

Gemeentelijke watertaken

Watertaken zijn taken die de gemeente Deventer heeft op het gebied van water. De gemeentelijke watertaken komen voort uit 3 zorgplichten.

Lees meer

Waterpartners

Samenwerking is belangrijk om het water in de gemeente Deventer te controleren. Dat was vroeger zo en dat zal ook in de toekomst zo zijn. Daarom werkt de gemeente samen met waterpartners.

Lees meer

Subsidie afkoppelen regenwater

Is uw huis of bedrijfspand aangesloten op het openbaar gemengd rioolstelsel? Dan kunt u uw regenpijp afkoppelen van de riolering. U kunt hier subsidie voor aanvragen.

Lees meer