Logo gemeente Deventer

Openingstijden winkels

Wilt u als winkelier weten wanneer uw winkel open mag zijn? Bekijk de informatie voor ondernemers over openingstijden en koopzondagen in Deventer.

 

Koopavonden

De binnenstad heeft op donderdagavond koopavond. In de buitenwijken is de koopavond op vrijdag.

 

Openingstijden winkels van maandag tot en met zaterdag

Winkels mogen van maandag tot en met zaterdag geopend zijn tussen 06.00 en 22.00 uur. Dit is landelijk geregeld.

In Deventer geldt ook de Verordening Winkeltijden Deventer. U kunt een ontheffing aanvragen van de standaardopeningstijden. U mag dan, als de ontheffing verleend wordt, open tussen 22.00 en 06.00 uur. Dan kan bij een eenmalige actie, bijvoorbeeld een 24-uurs actie of de verkoop van een nieuw spel in de nachtelijke uren. De gemeente verleent maximaal 2 van deze ontheffingen per winkel per jaar. Bij de afweging om een ontheffing te verlenen, wegen wij het aspect van de openbare orde mee.

 

Winkelopenstelling op zon- en feestdagen

In de gemeente Deventer mogen winkels op alle zon- en feestdagen van het jaar geopend zijn tussen 06.00 en 22.00 uur. Dit geldt voor alle winkelcentra, van binnenstad en wijk-/buurtwinkelcentra tot de winkels in onze dorpen.

Onder feestdagen vallen Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, 1e Kerstdag en 2e Kerstdag. Ook op de zondagen 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag mogen winkels tussen 06.00 en 22.00 uur geopend zijn. Winkeliers bepalen zelf of hun winkel op zon- en feestdagen open is.

Op 4 mei en 24 december mag de winkel tot uiterlijk 19.00 uur geopend zijn.

Binnenstad

Een aantal winkels in de binnenstad van Deventer is elke zondag geopend. Elke 1e koopzondag van de maand en rondom de feestdagen in december, zijn de meeste winkels in de binnenstad geopend. Vaak is er aan deze koopzondag een (kleinschalig) evenement gekoppeld. De standaard openingstijden zijn tussen 12.00 en 17.00 uur. Winkels kunnen hiervan afwijken.

Welke winkels elke zondag geopend zijn, vindt u bij VVV Deventer.

Runshoppingcentre (RSC) De Snipperling

Op woonboulevard RSC De Snipperling zijn de meeste winkels elke zondag geopend. Kijk op de pagina Koopzondagen.

Winkelcentrum Colmschate

Op winkelcentrum Colmschate zijn vaste koopzondagen waarbij alle winkels minimaal van 12.00 tot 17.00 uur geopend zijn. Een aantal winkels is elke zondag geopend, waaronder de supermarkten. Ook tijdens de feestdagen is een aantal winkels geopend. Op www.colmschate.com vindt u meer informatie.

 

Avondwinkels

Aan een winkel waar hoofdzakelijk eet- en drinkwaren worden verkocht, kan een ontheffing worden verleend om alle dagen van de week geopend zijn tot 24.00 uur. Die ontheffing wordt voor 2 jaar verleend. Er worden maximaal 6 ontheffingen voor avondwinkels in Deventer verleend. In de avondwinkel mag geen sterke drank worden verkocht.

 

Contact en informatie

Heeft u vragen over winkeltijden? Neem dan contact op met de heer Steven Meijerhof via telefoonnummer 06 – 51 66 40 55 of e-mailadres s.meijerhof@deventer.nl.