Logo gemeente Deventer

Bewijs van Nederlandse nationaliteit aanvragen

Een bewijs van Nederlanderschap is een verklaring van de gemeente waaruit uw Nederlandse nationaliteit blijkt. Het bevat uw naam, adres, woonplaats en nationaliteit. U kunt met dit bewijs uw Nederlandse identiteit aantonen.

Een bewijs van Nederlanderschap vraagt u aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. De kosten van een online aanvraag zijn lager dan de kosten van een aanvraag aan de balie of via de post.

Bent u Nederlander, maar woont u in het buitenland? Dan kunt u het bewijs van Nederlanderschap alleen online aanvragen. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Heeft u deze niet, vraag dan eerst uw DigiD aan. Is dit voor u niet mogelijk, neem dan contact op met Publiekscontacten.

Online aanvragen

U kunt online een bewijs van Nederlanderschap aanvragen. U logt in met uw DigiD.

Aan de balie of via de post aanvragen

Een aanvraag kan ook aan de balie of via de post.

Tarieven 2024

Bewijs van Nederlanderschap (aanvraag online) € 15,95
Bewijs van Nederlanderschap (aanvraag balie/post) € 19,35

 

Met PIN betalen heeft onze voorkeur. Betalen met creditcard is niet mogelijk.

Vraagt u het bewijs van Nederlanderschap online aan of via de post? Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, ontvangt u het binnen 3 werkdagen per post. Doet u de aanvraag aan de balie, dan is het document klaar terwijl u wacht.

Voor een bewijs van uw Nederlanderschap kunt u terecht in stadhuis Deventer. In Bathmen en Schalkhaar kunt u niet terecht voor een bewijs van uw Nederlanderschap.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.