Logo gemeente Deventer

De Marke

Het schoolgebouw en de sportvoorzieningen van het Etty Hillesum Lyceum, locatie De Marke Zuid, zijn toe aan vervangende nieuwbouw.

De komende jaren wordt hier een nieuwe vmbo-school gebouwd voor de leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum. Er gaat ook nieuwbouw plaatsvinden ter vervanging van de sporthal Keizerslanden ten noorden van schoollocatie De Marke Noord. Deze sporthal is verouderd en aan het eind van haar levensduur. Door de nieuwbouw ontstaat er 1 sportvoorziening, voor zowel de sportverenigingen als de vmbo-leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum.

 

Planning

De planning is dat de sporthal er in 2023 staat en de nieuwe school in 2024. Met de realisatie van dit nieuwe schoolgebouw en de nieuwe sporthal, komt de huidige schoollocatie van De Marke Noord vrij voor woningbouw. De gemeente is op dit moment bezig met de planvorming voor deze locatie.

 

Verhuizing sportverenigingen

Op donderdag 15 juli 2021 hebben alle betrokken partijen een intentieovereenkomst getekend. Tot en met half september wordt onderzocht of de Deventer Scheidsrechtersvereniging en omstreken (DSVenO) verhuist naar Sportpark Rielerenk en korfbalvereniging Devinco naar De Marke Zuid. Devinco heeft op De Marke Zuid de mogelijkheid om binnen en buiten te sporten op 1 locatie. DSVenO heeft op Sportpark Rielerenk de ruimte en flexibiliteit om zijn activiteiten te organiseren. Deze verhuizing geeft op het huidige schoolterrein van De Marke Zuid meer mogelijkheden voor terreininrichting voor de school.

 

Informatieavond 22 november 2021

Op maandag 22 november organiseren de gemeente, het Etty Hillesum Lyceum en het Sportbedrijf een (online) informatiebijeenkomst voor omwonenden. We streven ernaar om dit fysiek te laten plaatsvinden, wanneer dit volgens de coronamaatregelen is toegestaan. Tijdens de bijeenkomst vertellen de verschillende partijen over de plannen en is het mogelijk om vragen te stellen. De omwonenden hebben hiervoor een uitnodiging per brief ontvangen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 15 november via demarke@deventer.nl. Heeft u zich al eerder aangemeld en heeft u een foutmelding ontvangen? Dan verzoeken wij om u nogmaals aan te melden via het juiste mailadres. Onze excuses voor het ongemak. 

 

Meer informatie

Heeft u vragen over de aanpak van dit project? Neem dan gerust contact op via 14 0570 of gemeente@deventer.nl.

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u aan voor de online nieuwsbrief.