Logo gemeente Deventer

Energie

De gemeente Deventer streeft ernaar om in 2030 55% CO2 te reduceren. Hiermee realiseren we de doelen uit de klimaatwet en klimaatakkoord.

 

Duurzaam Deventer

Energie besparen en opwekken, isoleren, regenwater opvangen en vasthouden, zomerse koelte door groene daken en tuinen. In Deventer zijn al veel inwoners, instellingen en bedrijven bezig met maatregelen om het wonen in huis, in de buurt, wijk en stad aangenaam, betaalbaar en klimaatklaar te maken Op www.duurzaamdeventer.nl vindt u informatie over wat u zelf kunt doen en welke subsidies er zijn.

 

Deventer Energievisie en het uitvoeringsprogramma

In de Deventer Energievisie (pdf) vertalen we de doelen om in 2030 55% CO2 te reduceren. We beschrijven wat we de komende jaren gaan doen, waar de kansen en mogelijkheden liggen, voor welke grote uitdagingen we afhankelijk zijn van anderen en van welke belangrijke vraagstukken we nog niet weten wat de beste aanpak is. 

De visie is vertaald in een uitvoeringsprogramma (pdf), waarin precies wordt beschreven wat we in 2024 en 2025 gaan doen om in 2030 55% CO2 te reduceren. 

 

Vragen over energiebesparing en verduurzamen van uw woning?

U kunt terecht bij het Duurzaam Bouwloket Deventer. De onafhankelijke adviseurs zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur - 17.30 uur via:

Op Duurzaam Bouwloket Deventer vindt u informatie over:

  • Slimme energiebesparende maatregelen;
  • Subsidie- en financieringsregelingen; 
  • Betrouwbare installateurs en isolatiebedrijven;
  • Lokale initiatieven en actie's.

 

Gratis energiecoach

Een lagere energierekening, meer wooncomfort en een bijdrage leveren aan een schoner milieu? De onafhankelijke energiecoaches van de Deventer Energie Coöperatie zijn er om u op weg te helpen! De energiecoach komt bij u thuis en bekijkt samen met u wat u kunt doen om uw woning te verbeteren, energie te besparen of zelf duurzame energie op te wekken. Er staan maar liefst 20 energiecoaches voor u klaar! Ga naar www.gratisenergiecoach.nl en plan zelf een afspraak in op een moment dat het u uitkomt. 

Vragen? Mail naar info@deventerenergie.nl of bel 0570-57 22 17.

Duurzaamheidscentrum Deventer

Wilt u ook zien welke isolatiematerialen er allemaal zijn of weten hoe een zonnepaneel of warmtepomp werkt ? Laat u informeren en inspireren over energiebesparing en duurzamer leven in het Duurzaamheidscentrum Deventer.

 

Energiesubsidie en -leningen

Als woningeigenaar kunt u in aanmerking komen voor verschillende duurzaamheidregelingen. Kijk op de pagina Energiesubsidie.

Woningabonnement

Met het woningabonnement kunt u uw woning opwaarderen en verduurzamen. De maatregelen die daarvoor nodig zijn, worden gefinancierd uit de besparingen op de maandelijkse energierekening. Lees meer op de website van het WOAB.

 

Deventer Energie Coöperatie

Inwoners en bedrijven kunnen participeren in de Deventer Energie Coöperatie:

  • op het gebied van zonne-energie met het project Zonneroos;
  • op het gebied van windenergie met Deventer Windstroom.

Lees meer bij Deventer Energie Cooperatie.


Zonne-energie

Wilt u zelf zonnepanelen, of wilt u gebruik maken van zonne-energie ook als uw dak niet geschikt is? Meer informatie hierover vindt u op Zonne-energie in Deventer.


Windenergie

Momenteel staan er 2 windturbines langs de Rijksweg A1. Deze windmolens produceren sinds september 2015 energie. Met het plaatsen van de windturbines heeft de gemeente een flinke stap gezet op weg naar een klimaatneutraal Deventer. Naar de pagina Windenergie in Deventer.