Logo gemeente Deventer

Energie

Samen met inwoners, ondernemers en partners werkt de gemeente Deventer aan een energieneutrale stad in 2030.

 

Deventer Stroomt

Energie besparen en opwekken, regenwater opvangen en vasthouden, zomerse koelte door groene daken en tuinen. In Deventer zijn al veel inwoners, instellingen en bedrijven bezig met maatregelen om het wonen in huis, in de buurt, wijk en stad aangenaam, betaalbaar en klimaatklaar te maken Op www.deventerstroomt.nl vindt u informatie over wat u zelf kunt doen, welke subsidies er zijn en verhalen en video’s van Deventenaren die al wat hebben gedaan. 

Energieloket van Deventer Energie

Bij het energieloket van de Deventer Energie Coöperatie kunt u terecht voor onafhankelijk en deskundig advies en informatie over bijvoorbeeld:

  • Isolatiemaatregelen;
  • energiezuinige apparatuur;
  • het zelf opwekken van energie;
  • subsidies en leningen;
  • gekwalificeerde bedrijven die energiemaatregelen uitvoeren.

Het energieloket is ook te bereiken via 0570 - 74 50 75 en energieloket@deventerenergie.nl.

 

Gratis energiecoach

Een lagere energierekening, meer wooncomfort en een bijdrage leveren aan een schoner milieu? De onafhankelijke energiecoaches van de Deventer Energie Coöperatie zijn er om u op weg te helpen! De energiecoach komt bij u thuis en bekijkt samen met u wat u kunt doen om uw woning te verbeteren, energie te besparen of zelf duurzame energie op te wekken. Er staan maar liefst 20 energiecoaches voor u klaar! Ga naar www.gratisenergiecoach.nl en plan zelf een afspraak in op een moment dat het u uitkomt. Of bel naar 0570 - 74 50 75.

Duurzaamheidscentrum Deventer

Wilt uook zien welke isolatiematerialen er allemaal zijn of hoe een zonnepaneel of warmtepomp werkt ? Laat u informeren en inspireren over energiebesparing en duurzamer leven in het Duurzaamheidscentrum Deventer.

 

Energiesubsidie en -leningen

Als woningeigenaar kunt u in aanmerking komen voor verschillende duurzaamheidregelingen. Kijk op de pagina Energiesubsidie.

Woningabonnement

Met het woningabonnement kunt u uw woning opwaarderen en verduurzamen. De maatregelen die daarvoor nodig zijn, worden gefinancierd uit de besparingen op de maandelijkse energierekening. Lees meer op de website van het WOAB.

 

Deventer Energie Coöperatie

Inwoners en bedrijven kunnen participeren in de Deventer Energie Coöperatie:

  • op het gebied van zonne-energie met het project Zonneroos;
  • op het gebied van windenergie met Deventer Windstroom.

Lees meer bij Deventer Energie Cooperatie.


Zonne-energie

Wilt u zelf zonnepanelen, of wilt u gebruik maken van zonne-energie ook als uw dak niet geschikt is? Meer informatie hierover vindt u op de pagina Zonne-energie in Deventer.


Windenergie

Momenteel staan er 2 windturbines langs de Rijksweg A1. Deze windmolens producerensinds september 2015 energie. Met het plaatsen van de windturbines heeft de gemeente een flinke stap gezet op weg naar een klimaatneutraal Deventer. Naar de pagina Windenergie in Deventer.