Logo gemeente Deventer

Geveltuinen

Geveltuinen sieren uw straat op als er weinig ruimte is voor groen. Met een gevel- of siertuin brengt u kleur aan in de straat.

Gevel- of siertuinen, plantenbakken, bloempiramides of hanging baskets kiest u samen met uw buren. Uw straat ziet er fleurig en netjes uit en er ontstaat eenheid. De gemeente stimuleert bewoners om de straat aan te kleden en denkt graag met u mee.

Of het geveltuinen of bijvoorbeeld plantenbakken worden, bepaalt u met de buren. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Geveltuinen. Voor een geveltuin gebruikt u een strookje grond van de gemeente voor uw huis. Voordat u aan het werk gaat, moet u zeker weten dat er geen kabels en leidingen in de weg liggen. Meld uw plannen bij het kadaster op www.kadaster.nl/klic. U hoort dan binnen een paar dagen of er kabels en leidingen liggen zodat u daarmee rekening kunt houden bij graafwerk.
  • Plantenbakken
  • Bloempiramiden. Dit is een stellage met plantenbakken die u op de stoep plaatst.
  • Hanging baskets. Deze bakken worden per tweetal aan een lantaarnpaal gehangen.

Kabels en leidingen

Voordat u aan het werk gaat, moet u zeker weten dat er geen kabels en leidingen in de weg liggen. Graaft u met een schop dan is er niets aan de hand. Maar gaat u graven met een graafmachine dan bent u verplicht dit te melden bij het Kadaster. Meld uw plannen bij het kadaster op www.kadaster.nl/klic. U hoort dan binnen een paar dagen of er kabels en leidingen liggen zodat u daarmee rekening kunt houden bij graafwerk.

Melding geveltuin

Wilt u een geveltuin aanleggen, of een plantenbak, bloempiramide, hanging basket plaatsen? U kunt dat melden met het formulier onderaan de pagina. In het formulier leest u ook de voorwaarden. Het formulier kunt u online invullen. Het meldingsformulier indienen kan op 3 manieren:

  • per e-mail: U kunt het meldingsformulier online invullen en opslaan op de computer. Daarna mailen naar gemeente@deventer.nl
  • per post: U kunt het ingevulde meldingsformulier opslaan, daarna printen en per post opsturen naar: Gemeente Deventer, Postbus 5000, 7400GC Deventer.
  • aan de balie: u kunt het ingevulde meldingsformulier ook afgeven aan de balie in het stadhuis, Grote Kerkhof 1.