Logo gemeente Deventer

Geveltuinen

Geveltuinen sieren uw straat op als er weinig ruimte is voor groen. Met een gevel- of siertuin brengt u kleur aan in de straat. Wat het wordt, bepaalt u samen met de buren. Er zijn een paar spelregels.

 

Controleer kabels en leidingen

Voordat u aan het werk gaat, moet u zeker weten dat er geen kabels en leidingen in de weg liggen. Graaft u met een schop dan is er niets aan de hand. Gebruikt u een graafmachine? Dan moet u dit melden bij het Kadaster. U hoort binnen een paar dagen of er kabels en leidingen liggen.  

 

Maak een melding bij de gemeente

Wilt u een geveltuin aanleggen, of een plantenbak, bloempiramide, hanging basket plaatsen? En gebruikt u daarvoor een strookje grond van de gemeente? Dan meldt u dit bij ons. U gebruikt hiervoor het formulier onderaan de pagina. In het formulier leest u ook de voorwaarden. Het formulier kunt u online invullen. Het meldingsformulier indienen kan op 3 manieren:

  • per e-mail: U kunt het meldingsformulier online invullen en opslaan op de computer. Daarna mailen naar gemeente@deventer.nl
  • per post: U kunt het ingevulde meldingsformulier opslaan, daarna printen en per post opsturen naar: Gemeente Deventer, Postbus 5000, 7400GC Deventer.
  • aan de balie: u kunt het ingevulde meldingsformulier ook afgeven aan de balie in het stadhuis, Grote Kerkhof 1.