Geveltuinen

Geveltuinen sieren uw straat op als er weinig ruimte is voor groen. Met een gevel- of siertuin brengt u kleur aan in de straat.

Gevel- of siertuinen, plantenbakken, bloempiramides of hanging baskets kiest u samen met uw buren. Uw straat ziet er fleurig en netjes uit en er ontstaat eenheid. De gemeente stimuleert bewoners om de straat aan te kleden en denkt graag met u mee.

Of het geveltuinen of bijvoorbeeld plantenbakken worden, bepaalt u met de buren. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Geveltuinen. Voor een geveltuin gebruikt u een strookje grond van de gemeente voor uw huis. Voordat u aan het werk gaat, moet u zeker weten dat er geen kabels en leidingen in de weg liggen. Meld uw plannen bij het kadaster op www.kadaster.nl/klic. U hoort dan binnen een paar dagen of er kabels en leidingen liggen zodat u daarmee rekening kunt houden bij graafwerk.
  • Plantenbakken
  • Bloempiramiden. Dit is een stellage met plantenbakken die u op de stoep plaatst.
  • Hanging baskets. Deze bakken worden per tweetal aan een lantaarnpaal gehangen.

Kabels en leidingen

Voordat u aan het werk gaat, moet u zeker weten dat er geen kabels en leidingen in de weg liggen. Graaft u met een schop dan is er niets aan de hand. Maar gaat u graven met een graafmachine dan bent u verplicht dit te melden bij het Kadaster. Meld uw plannen bij het kadaster op www.kadaster.nl/klic. U hoort dan binnen een paar dagen of er kabels en leidingen liggen zodat u daarmee rekening kunt houden bij graafwerk.

Melding geveltuin

Wilt u een geveltuin aanleggen, of een plantenbak, bloempiramide, hanging basket plaatsen? U kunt dat melden met het formulier onderaan de pagina. In het formulier leest u ook de voorwaarden. Het formulier kunt u online invullen. Het meldingsformulier indienen kan op 3 manieren:

  • per e-mail: U kunt het meldingsformulier online invullen en daarna opslaan op de comuter. Daarna mailen naar: gemeente@deventer.nl
  • per post: U kunt het ingevulde meldingsformulier opslaan, daarna printen en per post opsturen naar: Gemeente Deventer, Postbus 5000, 7400GC Deventer.
  • aan de balie: u kunt het ingevulde meldingsformulier ook afgeven aan de balie in het stadhuis, Grote Kerkhof 1.
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Melding geveltuin 39,6 KB
Melding hanging baskets 38,3 KB
Melding plantenbak 36,2 KB
Melding bloempiramiden 36,8 KB
English Deutsch