Logo gemeente Deventer

Deventer4GlobalGoals

 

In september 2015 spraken 193 wereldleiders met elkaar 17 ‘Global Goals for Sustainable Development’ (Global Goals) af. Doel: binnen 15 jaar een wereld creëren zonder armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Met een sleutelrol voor gemeenten. Ook in Deventer gaan we sinds 2016 en vanuit de lokale kracht ervoor om de doelen te behalen!

 

”Wethouder

 

Global Goals

Onze aandacht voor de Global Goals richt zich tot dusver op de publieke-private samenwerking in het Internationaal Beleid, onder andere via de in 2018 opgerichte Kerngroep Deventer4GlobalGoals met vertegenwoordigers vanuit het onderwijs, bedrijfsleven, cultuur, de creatieve sector, maatschappelijke organisaties en gemeente. De Kerngroep stimuleert Deventer bedrijven en organisaties om themabijeenkomsten te organiseren over de meerwaarde van de Global Goals binnen de eigen bedrijfsvoering en nieuwe plannen te introduceren.

Een van de recente initiatieven van de Kerngroep in dit verband is het uitreiken van de “Deventer4GlobalGoals prijs” aan een Deventer ondernemer tijdens het Deventer Ondernemers Event. Via de website www.deventer4globalgoals.nl en sociale mediaplatforms is een community gecreëerd waar bedrijven en organisaties elkaar vinden om kennis en inspiratie te delen. Begin 2020 ontving onze gemeente de Global Goals prijs van VNG International als ‘Meest inspirerende gemeente van Nederland’ in de categorie: ’Verbinder: Samenleving en bedrijfsleven.’

 

”Deventer4GlobalGoals