Logo gemeente Deventer

Internationaal

Nieuws Deventer Internationaal

Activiteiten voor inwoners, netwerkevents voor bedrijven, concerten: er gebeurt van alles onder de vlag van het internationaal beleid. U vindt het in het nieuws van Deventer Internationaal.

Lees meer

Doelstelling Deventer Internationaal

De gemeente Deventer is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van internationale samenwerking. Het Internationaal Beleid verbindt de gemeente Deventer, lokale organisaties en bedrijven met de rest van de wereld. Dit beleid maakt deel uit van het programma Economie en Internationaal Beleid. Wethouder Jaimi van Essen is de portefeuillehouder.

Lees meer

Internationale samenwerking

Het Internationaal Beleid spant zich in om bewustwording te creëren van de meerwaarde van internationalisering binnen diverse sectoren. De internationale dimensie zorgt voor nieuwe kansen, ook voor de economie van Deventer.

Lees meer

Internationale handel en export

Het Internationaal Beleid bevordert de internationale handel vanuit Deventer; dat doen we in samenwerking met Deventer bedrijven en MKB Deventer. Daarmee dragen we bij aan de versterking van de economische structuur van onze stad. 

Lees meer

Deventer4GlobalGoals

In september 2015 spraken 193 wereldleiders met elkaar 17 ‘Global Goals for Sustainable Development’ (Global Goals) af. Doel: binnen 15 jaar een wereld creëren zonder armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Met een sleutelrol voor gemeenten. Ook in Deventer gaan we sinds 2016 en vanuit de lokale kracht ervoor om de doelen te behalen!

Lees meer

Hallo Hanze!

Het Nieuwe Hanzeverbond omvat inmiddels rond 200 voormalige Hanzesteden in 16 Europese landen en vormt het grootste vrijwillige stedennetwerk ter wereld. De jaarlijkse Hanzedagen verbinden toeristische, jeugd-, cultuur- en economische activiteiten in 1 programma.

Lees meer

Lokale organisaties

Binnen de gemeente Deventer zijn veel vrijwilligersorganisaties, instellingen en bedrijven internationaal actief: grote en kleine organisaties, gericht op 1 of meer doelen, enkel in Deventer of ook in het partnerland.

Lees meer

Subsidieregeling 'Activiteiten Internationale Samenwerking'

Voor activiteiten op het gebied van internationale samenwerking bestaat een subsidieregeling.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief Deventer Internationaal

Meld u via dit formulier aan voor de Nieuwsbrief Deventer Internationaal.

Lees meer

Contactgegevens Deventer Internationaal

De portefeuillehouder internationaal beleid is Jaimi van Essen, wethouder economie en internationaal beleid. Voor vragen over het internationaal beleid van Deventer kunt u contact opnemen met zijn beleidsadviseur, mevrouw Nicoleta Mitut.

Lees meer

Internationale publieksactiviteiten

Draagvlak bij internationale samenwerking is van belang. Daarom organiseren we samen met partners in de stad allerlei activiteiten voor een breed publiek, zoals de concertreeks Wereldlokaal.

Lees meer