Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).
Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Gedenktekens plaatsen

Als u bij een graf een grafsteen of gedenkplaat wilt plaatsen, dan heeft u daarvoor een vergunning nodig. De aanvraag voor een vergunning gedenktekens wordt meestal ingediend door de rechthebbende van het graf of door een steenhouwer namens de rechthebbende. De rechthebbende van het graf is vaak de nabestaande van de overledene, deze persoon staat bij de gemeente bekend als 'eigenaar' van het graf zolang de grafrechten lopen.

Schriftelijk aanvragen

Een aanvraag voor een gedenkteken stuurt u, met de bijbehorende papieren, op naar:

Yarden Steenbrugge
Raalterweg 29
7431 PA Diepenveen

Wat heeft u nodig?

Bij de aanvraag voor een gedenkteken stuurt u de volgende zaken mee:

  • werktekening of foto inclusief maatvoering (liggend of staand);
  • soort, kleur en bewerking van het te gebruiken materiaal;
  • bewerking letters en woordindeling van het opschrift;
  • materiaal fundering en de wijze van bevestiging van het gedenkteken.

Voor meer informatie over het plaatsen van gedenktekens neemt u contact op met Yarden Steenbrugge, via telefoonnummer 0570 - 622 784.

De regels voor gedenktekens op de begraafplaatsen in Diepenveen vindt u in de Beheersverordening begraafplaatsen Tjoenerhof en Roeterdsweg.

 

2019

Gedenkteken plaatsen Tjoenerhof

€ 227

Grafkelder Tjoenerhof

€ 454

Gedenkteken plaatsen Bathmen

€ 227

Neem voor informatie over de kosten van gedenktekens plaatsen op een andere begraafplaats contact op met Yarden Steenbrugge via telefoonnummer 0570 - 622 784

 

 

Procedure bij een begrafenis

Het plaatsen van gedenktekens vormt meestal een onderdeel van de begrafenis. Over het algemeen is het de rechthebbende van het graf of de steenhouwer die de procedure voor het plaatsen van een gedenkteken afhandelt.

Gedenkteken achteraf plaatsen

Wilt u op een later tijdstip alsnog een grafsteen of gedenkplaat plaatsen? Dien dan een schriftelijke aanvraag in bij de beheerder: Yarden Steenbrugge, Raalterweg 29, 7431 PA Diepenveen.

Uw contactpersoon bij Yarden Steenbrugge kan u vertellen of het om een gemeentelijke begraafplaats gaat. Als het niet gaat om gemeentelijke begraafplaats, weet de contactpersoon van Yarden bij wie u dan terecht kunt.

Voor meer informatie over het plaatsen van gedenktekens neemt u contact op met Yarden Steenbrugge Diepenveen:

Telefoonnummer: 0570 - 622 784
E-mail: yardenhuis.steenbrugge@yarden.nl
Website: www.yarden.nl/contact

English Deutsch