Logo gemeente Deventer

Stichting Leergeld

Heeft u een laag inkomen? Stichting Leergeld maakt het mogelijk dat kinderen kunnen meedoen aan activiteiten in de maatschappij, ondanks dat hun ouders een laag inkomen hebben. Per kind geldt een maximum bedrag van € 200 per kind per jaar, voor sport, cultuur, muziek en dans.

Stichting Leergeld maakt gebruik van leergeldcheques. U kunt een cheque inleveren bij bijvoorbeeld de sportclub waar uw kind naar toe gaat.

Aanvragen

Een Leergeld Cheque vraagt u aan:

Na uw aanvraag komt een vrijwilliger van de stichting op huisbezoek om uitleg te geven. Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een Leergeld Cheque. Er wordt geen geld rechtstreeks aan u betaald.

Wat heeft u nodig?

Een vrijwilliger van Stichting Leergeld komt bij u op huisbezoek om de aanvraag met u door te nemen.

Wie kan Leergeld Cheques aanvragen:

  • U woont in de gemeente Deventer;
  • U zorgt voor één of meer kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud;
  • Uw inkomen valt binnen inkomensgrenzen.
    Tot 1 oktober 2023 gelden verruimde voorwaarden. Kijk op www.leergelddeventer.nl voor alle informatie

Stichting Leergeld wil alle kinderen de kans bieden hun talenten te benutten. Als u een laag inkomen hebt, kunt u in aanmerking komen voor de Leergeld Cheque. Zo kan uw kind gratis of voor een klein bedrag meedoen met sport, dans of cultuur. Maar ook aan schoolreisjes en -kampen.
U kunt gratis een tweedehands computer aanvragen. Ook is het mogelijk een vergoeding te vragen voor uw internetabonnement. Kijk voor meer informatie op: www.leergelddeventer.nl

Personen vanaf 18 jaar kunnen voor sport, cultuur en educatie terecht bij Rechtop!

Andere regelingen bij laag inkomen

Kwijtschelding is een regeling die de gemeente Deventer heeft om mensen met een laag inkomen te helpen. Op de pagina Laag inkomen leest u welke regelingen er nog meer zijn.