Logo gemeente Deventer

Locaties nieuwe laadpalen

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Daarom hebben we meer laadpalen nodig om elektrische auto’s op te laden. We bedenken nu alvast wat goede plekken zijn om laadpalen neer te zetten, zodat we sneller laadpalen kunnen plaatsen als dat nodig is.

 

Nieuwe locaties

De gemeente Deventer heeft 21 nieuwe locaties aangewezen voor laadpalen. De reden hiervoor is dat er nieuwe oplaadlocaties nodig zijn bij nieuwbouwprojecten of dat er onvoldoende oplaadlocaties zijn in een bepaalde wijk.

Tot en met 1 december 2023 kon u uw reactie geven op deze kaart. De reactietermijn is inmiddels gesloten. De reacties worden momenteel verwerkt. De gemeente beslist op basis van de binnengekomen reacties welke locaties definitief geschikt zijn voor het plaatsen van een laadpaal. 

Alle locaties van laadpalen vindt u op deze kaart.

 

Wat zijn geschikte locaties?

De locaties op straat hebben we bepaald op basis van een aantal wensen en eisen: er moet bijvoorbeeld genoeg ruimte zijn om de laadpaal neer te zetten. En de locatie moet dicht bij de stroomkabel liggen zodat we zo min mogelijk hoeven te graven.  

Meer weten? Bekijk de plaatsingsregels voor elektrisch laden (pdf).