Logo gemeente Deventer

Locaties nieuwe laadpalen

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Daarom hebben we meer laadpalen nodig om elektrische auto’s op te laden. We bedenken nu alvast wat goede plekken zijn om laadpalen neer te zetten, zodat we sneller laadpalen kunnen plaatsen als dat nodig is.

 

Nieuwe locaties zoeken 

We hebben 375 plaatsen uitgekozen waar in de toekomst laadpalen kunnen komen. Tot en met 19 augustus 2022 kon u uw reactie geven op een aantal voorgestelde plekken voor nieuwe laadpalen. U kon aangeven of u de voorgestelde plekken wel of niet geschikt vindt. Ook kon u een voorstel doen voor een andere locatie.

We bekijken nu de reacties. Als het nodig is passen we de plekken voor laadpalen aan. We maken een nieuwe kaart en publiceren de kaart op deze pagina.

De laadpalen worden niet meteen geplaatst. We plaatsen een laadpaal als er een aanvraag van een bewoner ligt, of omdat de gemeente vindt dat in een gebied meer laadpalen nodig zijn.

Komen er in de toekomst meer voorstellen voor locaties van laadpalen? Dan kunt u ook over deze locaties uw mening geven. Meer informatie vindt u dan op deze pagina.

 

Wat zijn geschikte locaties? 

De plekken op straat hebben we bepaald op basis van een aantal wensen en eisen: er moet bijvoorbeeld genoeg ruimte zijn om de laadpaal neer te zetten, en de locatie moet dicht bij de stroomkabel liggen zodat we zo min mogelijk hoeven te graven.