Logo gemeente Deventer

Locaties nieuwe laadpalen

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Daarom hebben we meer laadpalen nodig om elektrische auto’s op te laden. We bedenken nu alvast wat goede plekken zijn om laadpalen neer te zetten, zodat we sneller laadpalen kunnen plaatsen als dat nodig is.

 

Nieuwe locaties zoeken

We hebben 28 plaatsen uitgekozen waar aangevraagde laadpalen kunnen komen. Tot en met 24 maart 2023 kon u uw reactie geven op een aantal voorgestelde plekken voor nieuwe laadpalen. U kon aangeven of u de voorgestelde plekken wel of niet geschikt vindt. Ook kon u een voorstel doen voor een andere locatie.

Komen er in de toekomst meer voorstellen voor locaties van laadpalen? Dan kunt u ook over deze locaties uw mening geven. Meer informatie vindt u dan op deze pagina.

 

Wat gebeurt er met de reacties?

Op basis van de reacties beoordelen we de laadlocaties opnieuw. Als het nodig is, passen we de locaties aan. Er komt dan een nieuwe plankaart. Deze kaart vindt u dan op deze pagina.

 

Wat zijn geschikte locaties?

De locaties op straat hebben we bepaald op basis van een aantal wensen en eisen: er moet bijvoorbeeld genoeg ruimte zijn om de laadpaal neer te zetten, en de locatie moet dicht bij de stroomkabel liggen zodat we zo min mogelijk hoeven te graven.