Logo gemeente Deventer

Deventer nieuws

Een overzicht met alle nieuwsberichten van de gemeente Deventer.

NS en gemeente Deventer onderzoeken wonen, werken, ontmoeten en mobiliteit rond station Deventer

NS en gemeente Deventer onderzoeken wonen, werken, ontmoeten en mobiliteit rond station Deventer

De gemeente Deventer en NS gaan samen de mogelijkheden onderzoeken voor wonen, werken, leren, ontmoeten én een mobiliteitshub in het gebied rondom het station van Deventer. Het gaat om drie locatie...

Lees meer
Inloopavonden over plan fietsroute (F348) en provinciale weg (N348)

Inloopavonden over plan fietsroute (F348) en provinciale weg (N348)

De verkenning of er een uitstekende fietsroute (F348) kan komen tussen Epse en Zutphen én hoe de knelpunten aan de provinciale weg aangepakt kunnen worden, is bijna klaar. Provincie Gelderland en d...

Lees meer
Leningen voor sanering asbest - 1

Leningen voor sanering asbest

Woningeigenaren met onvoldoende inkomen of vermogen kunnen bij de gemeente een lening afsluiten voor het laten saneren van hun asbestdaken en -gevels en het laten maken van een nieuw dak. Ook voor ...

Lees meer
Een groep mensen, waaronder burgemeester Ron König staan bij de net geopende buitenexpositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’

Deventer start campagne: doorbreek de cirkel van huiselijk geweld en kindermishandeling

Op 1 februari 2023 heeft burgemeester Ron König de expositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ geopend op het Stationsplein.

Lees meer

Energietoeslag voor 2023

Wij krijgen veel vragen over de energietoeslag. De Rijksoverheid heeft bepaald dat de energietoeslag er dit jaar weer komt, maar dat deze pas vanaf juni kan worden aangevraagd. U kunt nu de toeslag...

Lees meer
Beeld uit de film 'Buiten is het feest'. 5 mensen zitten aan tafel. Er staat taart op tafel. 2 mensen zijn blij en hebben de armen omhoog. De rest kijkt bedrukt.

Gratis film voor inwoners uit Deventer

Op woensdag 8 februari 2023 is de film ‘Buiten is het feest’ te zien voor inwoners uit Deventer. Een indringend drama geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen.

Lees meer
Wethouder Marcel Elferink, directeur Remco Westra van Het Groenbedrijf en directeur Judith Snepvangers van Stichting IJssellandschap zijn in de weer met een schep, op een bossig terrein. Zij plantten gezamenlijk een boom.

25.000 bomen van Het Groenbedrijf voor toekomstbestendig bos

Wintereik, lariks, zoete kers en hazelaar. Een aantal klimaatbestendige soorten uit de lijst van de 25.000 bomen die dit plantseizoen in het gebied van stichting IJssellandschap worden geplant.

Lees meer

Energieadviseurs komen alleen met afspraak aan de deur

De gemeente is gebeld door bewoners over energieadviseurs die zonder aankondiging of afspraak aanbellen voor een adviesgesprek. Er wordt gezegd dat zij werken voor Gemeente Deventer. Dat is niet waar.

Lees meer

Dit moet u weten over afval in Deventer in 2023

Goed nieuws: de afvalstoffenheffing gaat omlaag.

Lees meer
Ruimte voor samenbouw in Steenbrugge

Ruimte voor samenbouw in Steenbrugge

In Steenbrugge is naast de bouw van sociale huur- en koopwoningen, ook ruimte voor sociale projectontwikkeling. Toekomstige bewoners zijn gezamenlijk opdrachtgever voor hun nieuwbouwproject (Collec...

Lees meer
Geldfit Deventer breidt uit

Geldfit Deventer breidt uit

Op 16 januari vindt de opening plaats van een nieuwe Geldfit Deventer, in de Bibliotheek aan de Stromarkt.

Lees meer

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Ron König

Voor het eerst sinds corona werd dit jaar weer de Deventer Nieuwjaarsreceptie georganiseerd op het stadhuis. Burgemeester Ron König hield daarbij zijn nieuwjaarstoespraak.

Lees meer
Circulus

Bericht van Circulus over afgekeurde containers

Onlangs zijn er in de gemeente afvalcontainers niet geleegd omdat er verkeerd afval in zat. Circulus komt met een oplossing en legt deze uit in het volgende bericht.

Lees meer
De meest kansrijke locaties voor woningbouw langs de randen van Bathmen, aangeduid met 1 tot en met 4. Locaties 5 en 6 zijn minder kansrijk.

Inwoners geven mede vorm aan geleidelijke groei Bathmen

Voor woningbouw langs de randen van Bathmen zijn 2 locaties in het dorp het meest kansrijk: tussen de Grote Molenakker en de Woertmansweg en aan de Deventerweg.

Lees meer

Rijbewijs online verlengen vanaf 1 januari 2023

Een rijbewijs verlengen of met een categorie uitbreiden, kan vanaf 1 januari 2023 ook online. Daarvoor is niet langer een bezoek nodig op het stadhuis. Het rijbewijs hoeft alleen nog opgehaald te w...

Lees meer
Onderzoek nieuwbouw school op terrein naast politiebureau Holterweg

Onderzoek nieuwbouw school op terrein naast politiebureau Holterweg

De gemeente gaat onderzoeken of de vervangende nieuwbouw voor het voortgezet speciaal onderwijs op het terrein aan de Holterweg, naast het politiebureau, beter is dan aan de huidige locatie aan de ...

Lees meer
Deventer investeert in buitensport

Deventer investeert in buitensport

Het komende jaar is bijna 3 miljoen euro nodig om de kwaliteit van een aantal buitensport-accommodaties in Deventer voor de komende 10 jaar op peil te houden.

Lees meer
Deventer ontvangt 3,6 miljoen euro voor flexwoningen

Deventer ontvangt 3,6 miljoen euro voor flexwoningen

Deventer heeft wederom een flink bedrag van het kabinet ontvangen voor de bouw van flexwoningen en het transformeren van woningen. De toegekende subsidie bedraag 3,6 miljoen euro.

Lees meer
Wethouder Rob de Geest

100 bufferplekken azc blijven langer

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om de 100 bufferplekken voor vluchtelingen langer aan te houden, tot 1 f...

Lees meer
Opvang vluchtelingen Wittenstein half jaar verlengd

Opvang vluchtelingen Wittenstein half jaar verlengd

De voormalige school aan de Wittenstein blijft nog 3 maanden opvanglocatie voor vluchtelingen. Dat heeft het college van burgmeester en wethouders besloten na gesprekken met omwonenden.

Lees meer

Eerste regionale woondeals in Deventer getekend

In Deventer heeft minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) de eerste 2 regionale woondeals ondertekend met gemeenten, de Provincie Overijssel en diverse marktpartijen.

Lees meer
Vogels

Veenoordkolk en Teugse kolk deels dicht voor wandelaars en honden

De Veenoordkolk en de Teugse kolk in de uiterwaarden van de IJssel zijn in trek bij veel wandelaars en hondenbezitters.

Lees meer
Bedrijvenpark Deventer West

Verkoop 4 kavels A1 Bedrijvenpark Deventer West

Op het A1 Bedrijvenpark West gaan op 16 december 4 kavels in de verkoop. De vraag naar kavels in het westelijke deel is groot. Deventer als vestigingsplaats heeft het.

Lees meer
Deventer start met proef bodycams bij handhavers

Deventer start met proef bodycams bij handhavers

De bodycam is nu onderdeel van de uitrusting van de handhavers (boa’s) in Deventer. Bodycams zijn kleine camera’s die op de kleding van de boa’s geplaatst kunnen worden.

Lees meer

Feestelijke opening Stromarkt

De nieuw ingerichte Stromarkt is feestelijk geopend. Wethouder Thomas Walder heeft met het aanbrengen van de laatste klinkers, het plein officieel in gebruik genomen.

Lees meer