Logo gemeente Deventer

Deventer nieuws

Een overzicht met alle nieuwsberichten van de gemeente Deventer.

Gemeente op donderdag 30 juni telefonisch bereikbaar tot 16:00 uur

Op donderdag 30 juni is de gemeente telefonisch bereikbaar tot 16:00 uur. Het stadhuis is geopend tot 20:00 uur.

Lees meer

Inwoners gemeente Deventer kunnen plantmateriaal aanvragen

Er komen Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat inwoners in het buitengebied van de gemeente Deventer bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

Lees meer

Lancering project ‘Pressure’ op 17 juni in Burgerweeshuis voor en door jongeren

De gemeente heeft in samenwerking met het Etty Hillesum Lyceum jongeren gevraagd waar zij zich mee bezighouden in deze tijd. Het resultaat van deze antwoorden heeft geleid tot het project ‘Pressure’.

Lees meer

Dichtbij, Betrokken en Bevlogen: bestuursakkoord 2022-2026

Gemeentebelang, Partij van de Arbeid, D66 en CDA vormen de nieuwe coalitie in Deventer. Het bestuursakkoord Dichtbij, Betrokken en Bevlogen staat in het teken van dialoog met de stad en dorpen en e...

Lees meer

Open dag Publieksopgraving Leprozenhuis St. Jurrien

Op zaterdag 25 juni organiseert Archeologie Deventer een Open Dag op de opgraving van het Leprozenhuis St. Jurrien aan de Snipperlingsdijk in Deventer.

Lees meer

Startschot Regionale Agenda Zorg & Veiligheid

Woensdag 8 juni hebben burgemeesters, zorgwethouders en vertegenwoordigers van zorg- en veiligheidsorganisaties in de regio IJsselland hun steun uitgesproken voor de regionale Agenda Zorg & Vei...

Lees meer

Formerende partijen Deventer presenteren bestuursakkoord op 14 juni

De formerende partijen Gemeentebelang, Partij van de Arbeid, D66 en CDA hebben de formatiegesprekken onder leiding van formateur Joke Mengerink afgerond.

Lees meer

Start van Week van het Leesplezier

Op woensdag 8 juni is in Deventer de Week van het Leesplezier gestart, een initiatief van de Deventer Leescoalitie.

Lees meer

Actieve bestrijding eikenprocessierups van start

Het overlastseizoen van de eikenprocessierups is aangebroken. De rupsen kunnen zorgen voor jeuk en irritatie aan huid, ogen en luchtwegen.

Lees meer

Invulling oude Karwei-locatie aanwinst voor Voorstad-Oost

Er komt een mooie nieuwe invulling voor de oude Karwei-locatie, tussen de Veenweg en de Weseperstraat in Voorstad Oost.

Lees meer

Aantal overnachtingen in de gemeente Deventer gestegen

Deventer is een populaire toeristische bestemming. Het aantal overnachtingen in de gemeente steeg in 2021 van ongeveer 160.000 naar ruim 230.000 overnachtingen.

Lees meer

Blijvend grotere terrassen op de Brink

Terrassen op de Brink krijgen blijvend meer ruimte. De looppaden tussen het gevelterras en het pleinterras kunnen in veel gevallen als terras worden gebruikt.

Lees meer

120-130 woningen op het oude Senzora-terrein

Op het voormalige terrein van Senzora ontwikkelen Le Clercq en BPD een nieuw stedelijk gebied met circa 120-130 woningen, bestaande uit appartementen en stadswoningen. Er komen sociale huurwoningen...

Lees meer

Opvang vluchtelingen Wittenstein half jaar verlengd

De voormalige school aan de Wittenstein blijft nog een half jaar opvanglocatie voor vluchtelingen. Dat heeft het college van burgmeester en wethouders besloten na gesprekken met de omwonenden. Het ...

Lees meer

Publieksopgraving Leprozenhuis St. Jurrien van start

De komende maanden gaat Archeologie Deventer aan de slag op de locatie van het voormalige St. Jurriënsgasthuis aan de Snipperlingsdijk. Hier stond tussen 1345 en 1578 het leprozenhuis van de stad D...

Lees meer

Laat die 800 euro energietoeslag niet liggen!

Wist je dat je tot een bepaald inkomen in aanmerking kunt komen voor een bijdrage van 800 euro in de sterk gestegen energiekosten? Al bijna 2000 mensen hebben hiervoor een aanvraag gedaan bij de ge...

Lees meer

Woningbouw Steenbrugge van start

De bewoners van Steenbrugge krijgen nieuwe buren. Vanaf komende zomer gaan de 1e woningen in de verkoop en in 2023 start de bouw van deze woningen.

Lees meer
Festival Uitgegraven

Opening Grote Kerkhof tijdens Festival Uitgegraven

De werkzaamheden op het Grote Kerkhof zijn afgerond. Het plein is klaar om Deventenaren te ontvangen. Het Festival Uitgegraven op zaterdag 28 mei, is het 1e grote evenement op het Grote Kerkhof.

Lees meer

Meer lucht, ruimte en groen in Zandweerd

In de Gerhard ter Borchbuurt in de wijk Zandweerd is de afgelopen jaren hard gewerkt. Woningcorporatie Rentree heeft de huurwoningen opgeknapt en verduurzaamd.

Lees meer

Meld bijzondere Deventenaren aan voor een lintje

Kent u iemand in Deventer die volgens u een Koninklijke onderscheiding (lintje) verdient? Dan kunt u deze persoon voordragen bij de gemeente. Dit kunt u doen tot en met 15 juni.

Lees meer

Preventieve bestrijding eikenprocessierups

De eikenprocessierupsen zijn uit de eitjes gekomen. Met name in de zomermaanden zorgt de rups voor jeuk en irritatie aan huid, ogen en luchtwegen.

Lees meer

Postume uitreiking Mobilisatie-Oorlogskruis aan de heer A.J. Flipse

De heer A.J.C. Flipse ontvangt de postume Mobilisatie-Oorlogskruis aan zijn vader, de heer A.J. Flipse.

Lees meer

Bijdrage in de gestegen energiekosten

De prijzen van energie zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Voor mensen met een laag inkomen is er daarom de eenmalige energietoeslag van € 800,-. Voor wie niet in aanmerking komt voor die rege...

Lees meer

Oekraïners aan de slag bij Deventer bedrijven

De oorlog in Oekraïne houdt aan. Mensen ontvluchten hun land, op zoek naar een veiliger plek in de buurlanden of zelfs verder. Zo komen Oekraïners in ons land terecht, ook in Deventer. In Deventer ...

Lees meer

Gezocht: Deventer Dichter

Deventer is een boekenstad van (inter)nationale faam. Daarbij past de aanstelling van een eigen dichter, telkens voor een periode van 2 jaar. Wij zijn nu op zoek naar de 9e Deventer Dichter.

Lees meer