Logo gemeente Deventer

Deventer nieuws

Een overzicht met alle nieuwsberichten van de gemeente Deventer.

Deventer neemt grafrechten Molukse KNIL-militairen over

De gemeente Deventer biedt de Molukse gemeenschap de gelegenheid om tot 2050 de grafrechten over te nemen van de eerste generatie Molukse KNIL-militairen en hun echtgenotes. Ook komen er gedenkteke...

Lees meer

Het kan weer, parkeren in de Brinkgarage

Vanaf vrijdag 23 september 18:00 uur is de Brinkgarage weer open voor publiek. Bezoekers en abonnementhouders kunnen weer parkeren in een groot deel van de parkeergarage.

Lees meer

Deventer bundelt krachten om technische sector te promoten

Technologie ontwikkelt zich steeds sneller en beïnvloedt ons leven in hoge mate. Dat is ook te zien op de arbeidsmarkt. Bijna alle beroepssectoren zijn afhankelijk van goed geschoold technisch pers...

Lees meer

Opkoopbescherming in 7 wijken

Burgemeester en wethouders willen voorkomen dat in een aantal wijken schaarse koopwoningen worden opgekocht om verhuurd te worden. Hiermee wil het college starters en huishoudens met een middeninko...

Lees meer

Extra geld naar Deventer voor gelijke kansen voor ieder kind

Minister Wiersma van Onderwijs heeft Deventer geselecteerd als 1 van de voorlopergemeenten op gebied van ‘School en Omgeving’.

Lees meer

Wonen in het Zwermdorp Steenbrugge

De 1e 60 kavels in het Zwermdorp Steenbrugge gaan in de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 9 september 2022 inschrijven voor een bouwkavel.

Lees meer

Laat die € 1.300 energietoeslag niet liggen!

Voor Deventenaren met een wat lager inkomen is er de energietoeslag van de gemeente. Ook als u AOW met een klein pensioen krijgt, komt u misschien in aanmerking.

Lees meer

Samenwonen met behoud van uitkering

Mensen in de bijstand krijgen de gelegenheid een half jaar op proef samen te wonen, zonder dat dat direct gevolgen heeft voor hun recht op uitkering.

Lees meer

Grote spoorvernieuwing in Deventer

In Deventer gaat ProRail het spoor flink vernieuwen. De doorstroming van het treinverkeer wordt verbeterd. De grote piek van werkzaamheden is van 8 tot 24 oktober 2022.

Lees meer

Gemeente haalt omgekeerde vlaggen weg

De gemeente verwijdert vrijdag 26 augustus omgekeerde vlaggen die hangen in de openbare ruimte. De vlaggen hangen daar als protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

Lees meer

Gemeente dringt verder aan op schonere productie asfalt

De gemeente Deventer voert de druk bij de Asfaltcentrale (AsfaltNu) in Deventer verder op om binnen de normen voor uitstoot van schadelijke stoffen te blijven. De dwangsom wordt daarom verhoogd.

Lees meer

Noodverordening blokkades boerenprotesten ingetrokken

Burgemeester König heeft besloten de 'Noodverordening boerenprotest Deventer 5 juli 2022' in te trekken met ingang van maandag 8 augustus 2022 om 17.00 uur.

Lees meer

Rolstoeltoegankelijk toilet Kleine Overstraat niet beschikbaar

Het openbare rolstoeltoegankelijke toilet in de Kleine Overstraat is tijdelijk niet te gebruiken. Er is een storing.

Lees meer

Zieke iepen

De afgelopen dagen zijn bij diverse iepen de iepziekte geconstateerd. Het ging o.a. om iepen bij de Rubenstraat, Gotlandstraat, De Marke, Stijne van Sallandstraat en het natuurgebied bij de Douwele...

Lees meer

Proef nieuwe beheersmethode eikenprocessievlinder

Deventer doet mee aan een nieuwe proef om eikenprocessierupsen te beheersen. Op 10 locaties in Nederland wordt de proef uitgevoerd.

Lees meer

Muurschildering Hanzestad Deventer

In de Treurnietsgang in het centrum van Deventer, is door schilderscollectief De Strakke Hand een muurschildering aangebracht met een realistisch historisch tafereel.

Lees meer

Zandkastelen bouwen op het Grote Kerkhof

Kinderen kunnen weer spelen en kastelen bouwen in een gigantische zandbak op het Grote Kerkhof. Op 20 juli gaat de zandbak open.

Lees meer

Deventer Stadspenning voor Drea de Jong

Drea de Jong heeft zaterdagmiddag 16 juli 2022 uit handen van burgemeester Ron König de Deventer Stadspenning met bijbehorende oorkonde ontvangen.

Lees meer

Lebuinuspleinen worden mooi, maar nog even geduld

De herinrichting van de Lebuinuspleinen loopt een paar maanden vertraging op. Dat gaat met name om de Stromarkt en de Kleine Poot.

Lees meer

Tijdelijke huisvesting statushouders in Schalkhaar

Deventer wil op het terrein van het asielzoekerscentrum (AZC) in Schalkhaar 150 statushouders in tijdelijke woonunits opvangen. Statushouders zijn vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben g...

Lees meer

Mogelijke locaties laadpalen elektrisch rijden bekend

De gemeente heeft 375 plaatsen bepaald waar tot 2025 laadpalen voor elektrische auto's kunnen komen. Omwonenden kunnen hierover gedurende 6 weken via de website van de gemeente hun mening geven.

Lees meer

13 culturele subsidies toegekend

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten 13 culturele subsidies toe te kennen op grond van de Programmasubsidie Cultuur. 

Lees meer

Mogelijk aanvullende energietoeslag

Het Rijk denkt na over een regeling waarbij mensen die recht hebben op de € 800 energietoeslag, er nog eens eenmalig € 500 bij krijgen. Die regeling is er voor mensen met een laag inkomen.

Lees meer

Eikenprocessievlinders tellen

Om inzicht te krijgen in de te verwachten overlast van eikenprocessierupsen volgend jaar, gaan we dit jaar vlinders tellen.  Eiken op verschillende locaties in de gemeente krijgen vanaf half juli v...

Lees meer

Dringende oproep burgemeesters 'Onze inwoners hebben jullie gehoord, stop de blokkades’

De burgemeesters van Zwolle, Deventer en Raalte doen een dringende oproep aan de boeren die de voedseldistributiecentra blokkeren: “Onze inwoners hebben jullie gehoord, stop de blokkades”.

Lees meer