Logo gemeente Deventer

Deventer nieuws

Een overzicht met alle nieuwsberichten van de gemeente Deventer.

Nieuwbouw school Marke Zuid dit najaar van start

Dit najaar wordt het startsein gegeven voor de bouw van De Marke, de nieuwbouwschool van het Etty Hillesum Lyceum. De VMBO-school biedt straks plek voor het onderwijs van de toekomst. 

Lees meer

Nieuwe stap voor circa 60 woningen in Lettele

Het omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) en beeldkwaliteitsplan voor de nieuwbouw van circa 60 betaalbare woningen in Lettele zijn vrijgegeven.

Lees meer

Herdenking MH17-ramp

Nederland staat stil bij de ramp met vlucht MH17, die zich op woensdag 17 juli precies 10 jaar geleden voltrok. Daarbij kwamen 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders. 

Lees meer

Belparkeren: betalen per minuut – vraag het verschil terug

In Deventer willen we parkeren makkelijk maken. Daarom kunnen parkeerders het parkeergeld achteraf en per minuut betalen, via een parkeerapp op de mobiele telefoon (belparkeren).

Lees meer

Subsidie voor inclusie-plannen in Deventer

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft € 973.000 toegekend voor plannen om Deventer een nog inclusievere gemeente te maken.

Lees meer

Stadsspeld voor Bertus Nijenhuis

De heer Bertus Nijenhuis, de conciërge van basisschool De Zonnewijzer in Diepenveen, neemt afscheid. Hij heeft de Deventer Stadsspeld ontvangen.

Lees meer

Uitbreiding parkeervergunningszones Knutteldorp en Voorstad Oost per 1 november

De parkeervergunningszones in Knutteldorp en Voorstad Oost worden per 1 november 2024 uitgebreid.

Lees meer

7 cultuursubsidies toegekend

7 culturele activiteiten in de gemeente Deventer krijgen een subsidie vanuit de subsidieregeling programmasubsidie Cultuur. In totaal is er € 54.185 toegekend.

Lees meer

Werkbezoek minister Keijzer aan Deventer

Minister Mona Keijzer (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) bracht maandagavond een werkbezoek aan Deventer. Het bezoek stond in het teken van de woningbouw. 

Lees meer
Wethouder Ilse Duursma ondertekent de samenwerkingsovereenkomst jeugdnetwerken Deventer 2024-2027. Rechts staat burgemeester Ron König.

Samenwerking Jeugdnetwerken Deventer: preventie, ondersteuning en begrenzing voor jongeren

Op maandag 8 juli 2024 hebben burgemeester Ron König en wethouder Ilse Duursma de samenwerkingsovereenkomst jeugdnetwerken Deventer 2024-2027 ondertekend.

Lees meer

Fietspad Spanjaardsdijk: asfalt eraf, beton erop, én flink verbreed

De werkzaamheden zijn afgerond en fietsers kunnen weer soepel doorrijden: een groot deel van het fietspad langs de Spanjaardsdijk is de afgelopen maanden opnieuw aangelegd.

Lees meer

Zomerpret-actie voor kinderen in armoede

Deventer heeft bijna 1000 zomerpretpakketten beschikbaar gesteld voor kinderen die het thuis niet al te breed hebben. De pakketten zijn een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Lees meer

Voorkeursrecht Baarlerhoek-Zuid voor hoog- en middenspanningsstation

Het stroomnet in Deventer raakt overbelast en dat leidt steeds vaker tot problemen voor huishoudens en bedrijven.

Lees meer

Deventer voert zero-emissiezone in per 1 januari 2028

Vanaf 1 januari 2028 mogen alleen nog ‘schone’ vrachtwagens en bestelwagens het centrum van Deventer in.

Lees meer

Plan voor bouw 60 tot 100 woningen aan westkant Bathmen

Woonstichting de Marken en ontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed hebben plannen voor de bouw van 60 tot 100 woningen aan de Woertmansweg in Bathmen.

Lees meer
De Duurzaam Deventer Buzz is een groene, elektrische bus. Hiermee heeft de gemeente Deventer nu een mobiel informatiepunt rond duurzaamheid heeft.

Nieuw! Duurzaam Deventer Buzz

Duurzaam Deventer helpt bij het verduurzamen van uw huis en tuin. Met de Duurzaam Deventer Buzz heeft de gemeente Deventer nu een mobiel informatiepunt.

Lees meer

30 adviezen voor een klimaatneutraal Deventer 

Dat is de opbrengst van het eerste burgerberaad in de gemeente Deventer, de Klimaatraad.

Lees meer

Expo Burgzorg’s Blik

Ook in Deventer wordt op 30 juni en 1 juli (Keti Koti) herdacht en gevierd dat 151 jaar geleden de slavernij in de toenmalige Nederlandse koloniën werd afgeschaft.

Lees meer

Boomkroonmonitor brengt oppervlakte van boomkronen in beeld

Bomen zijn belangrijk: ze slaan CO2 op, ze verminderen luchtverontreiniging en hittestress, ze zijn goed voor de biodiversiteit en waterhuishouding.

Lees meer

Energiescans voor Deventer horeca

Deventer horecabedrijven krijgen van de gemeente een energiescan aangeboden. Hiermee wordt in beeld gebracht op welke manier deze bedrijven hun energieverbruik kunnen verminderen.

Lees meer

Bijdrage aan langdurig behoud De Drie Haringen

Langdurig behoud van een belangrijk en beeldbepalend pand voor Deventer uit de Hanzetijd. Dat is het doel van een bijdrage van € 150.000 van gemeente Deventer voor aankoop, verbouwing en restaurati...

Lees meer

Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers

Nieuw voor bewoners en bezoekers: de Beweeg- en Beleefkaart voor de stad en het buitengebied van Deventer.

Lees meer

Drugscriminaliteit in buitengebied

Bijna een kwart van de mensen in Overijssel blijkt wel eens geconfronteerd te zijn met drugsproductie of dumping van drugsafval in zijn omgeving. Dat blijkt uit een peiling onder 1.850 Overijsselaa...

Lees meer

Zomersluiting locaties Bathmen en Schalkhaar

In juli en augustus zijn de gemeentelijke locaties Bathmen en Schalkhaar gesloten. Dit gaat in vanaf maandag 1 juli. Vanaf maandag 2 september zijn we weer open.

Lees meer

Deventer Stadsspeld voor mevrouw Tatia Draaijer-Feije

Tijdens de laatste voorstelling van Musical- en Theaterschool La TalenTia heeft Tatia Draaijer-Feije de Deventer Stadsspeld ontvangen. Zij kreeg de onderscheiding uit handen van locoburgemeester R...

Lees meer