Logo gemeente Deventer

Deventer nieuws

Een overzicht met alle nieuwsberichten van de gemeente Deventer.

Mogelijk ombouw pand Charles Rochussenstraat tot flexwoningen

De gemeente onderzoekt of het pand aan de Charles Rochussenstraat 16-18 geschikt is voor de ombouw tot flexwoningen.

Lees meer

VSO Deventer naar Driehoek Snipperling

De Driehoek Snipperling is definitief de locatie voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) Deventer. De leerlingen krijgen een toekomstbestendige school, in hun eigen stad. De beoogde planning i...

Lees meer

Warenmarkten naar de Beestenmarkt tijdens Zomerkermis

De warenmarkten van vrijdag 31 mei en 7 juni en zaterdag 1 juni en 8 juni 2024 verplaatsen naar de Beestenmarkt.

Lees meer

Meer aandacht leidt tot beter zicht op schoolverzuim

Door meer aanwezig te zijn op scholen en de samenwerking te versterken is er meer zicht op ongeoorloofd verzuim op scholen. Dat helpt om ieder kind te geven waar het recht op heeft: een fijne, pas...

Lees meer

Deventer actualiseert woonvisie

Deventer heeft haar woonvisie uit 2018 bijgesteld en geactualiseerd. Daarmee speelt zij beter in op ontwikkelingen op de woningmarkt en loopt vooruit op landelijk beleid.

Lees meer

Blijvende aandacht voor koloniaal en slavernijverleden

Deventer blijft in de toekomst aandacht besteden aan het koloniale verleden en zal daarbij verleden en heden met elkaar in verbinding brengen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders a...

Lees meer

Oproep: meld u aan als (reserve) stembureau lid tijdens de Europese Verkiezingen

Donderdag 6 juni zijn de Europese Verkiezingen. Gemeente Deventer is op zoek naar reserve stembureauleden.

Lees meer

Vervaldatum aanslag gemeentelijke belastingen

Eind februari heeft u de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen. Betaalt u niet via automatische incasso of een betalingsregeling? Dan moet u de aanslag betalen vóór 31 mei 2024.

Lees meer

Wat doet Europa voor mij? Kom naar de bijeenkomst met uitleg over de Europese Verkiezingen!

Op donderdag 23 mei organiseert Huis van de Wijk een verkiezingsbijeenkomst in het teken van de Europese Verkiezingen. Want, ook als u de politiek niet op de voet volgt, is het goed om te weten waa...

Lees meer
Portretfoto Nick Janicki

Eervolle vermelding Nick Janicki in Gulden Boek

De 100-jarig Nick Janicki uit Canada, de laatst nog in leven zijnde bevrijder van Deventer, krijgt een eervolle vermelding in het Gulden Boek van Deventer.

Lees meer

Stadsspeld voor Karst Vaartjes

Karst Vaartjes heeft zaterdag 4 mei de Deventer Stadsspeld ontvangen van burgemeester Ron König.

Lees meer
De 15 ontvangers van de Koninklijke Onderscheidingen staan samen met de burgemeester opgesteld op een stenen trap in de Lebuinuskerk. Ze hebben hun onderscheiding opgespeld.

Vijftien Koninklijke Onderscheidingen bij Lintjesregen

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander reikte burgemeester Ron König op vrijdag 26 april tussen 10.00 en 12.00 uur in de Lebuinuskerk in Devent...

Lees meer
Ontwerpschets Bergweide Noord

Prettig werken op bedrijventerrein Bergweide Noord

Het noordelijke deel van bedrijventerrein Bergweide wordt een prettige, groenere omgeving om te werken en om te verblijven.

Lees meer

Stembureaus Europese verkiezingen zijn bekend

Op 57 plekken in de gemeente Deventer kunnen stemgerechtigden op 6 juni hun stem uitbrengen. In Nederland vindt op die datum de verkiezing plaats voor het Europees Parlement.

Lees meer

Oproep: meld bijzondere inwoners aan voor een lintje

Kent u iemand in de gemeente Deventer die een Koninklijke onderscheiding (lintje) verdient? Dan kunt u deze persoon voordragen bij de gemeente. Doe dat voor 1 juni.

Lees meer

Deventer exotenbrigade weer van start

Grote kroosvaren, reuzenbereklauw en Japanse duizendknoop. Wat deze planten gemeen hebben is dat ze alle drie soorten van buiten Nederland zijn die zich snel verspreiden en alles overwoekeren. De g...

Lees meer

Jouw huis een tweede thuis: inloopbijeenkomst werving steungezinnen

Op donderdag 30 mei organiseren Ambiq, Humanitas en Pactum samen met de gemeente een inloopbijeenkomst op het stadhuis in Deventer.

Lees meer

Hanzejaar maakt Deventer trots

De viering van het Hanzejaar 2023 in Deventer was de ultieme uiting van de Hanze.

Lees meer

Beeldverslag WijDeventer 2023

Ook in 2023 hebben vele inwoners van Deventer zich ingezet voor kleine en grotere initiatieven en activiteiten in hun buurt of wijk.

Lees meer

Onderzoek naar mogelijkheden om uitstraling Bokkingshang te verbeteren

Burgemeester en wethouders van Deventer willen de uitstraling van de Bokkingshang verbeteren en onderzoeken hoe dit zou kunnen.

Lees meer

Samenwerken aan Slim Warmtenet Zandweerd

Met de woningcorporaties Ieder1 en Rentree en met Stichting Eigen Bouw zijn concrete afspraken gemaakt over welke wooncomplexen zij aan gaan sluiten op het Slim Warmtenet Zandweerd.

Lees meer

Centrale vuurwerkshow en nieuwe regels carbidschieten

De komende jaarwisseling krijgt Deventer een centrale vuurwerkshow. Carbidschieten blijft toegestaan op oudejaarsdag, maar uitsluitend buiten de bebouwde kom.

Lees meer

Gemeente weigert vergunning voor vestiging Aldi aan Hoge Hondstraat

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer weigert de vergunningsaanvraag van supermarktconcern Aldi voor de vestiging van een filiaal aan de Hoge Hondstraat.

Lees meer

Bestrijding eikenprocessierups weer van start

De eikenprocessierupsen zijn weer uit hun eitjes gekomen. Vooral in de zomer zorgt de rups voor jeuk en irritatie aan huid, ogen en luchtwegen.

Lees meer

Met een afspraak snel aan de beurt

Wilt u iets regelen bij Publiekscontacten? Met een afspraak bent u snel aan de beurt. Zonder afspraak kan de wachttijd oplopen.

Lees meer