Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Parkeerverbod vrachtwagens en bussen

Het is voor vrachtwagens en bussen verboden om te parkeren binnen de bebouwde kom van Deventer. Het gaat om voertuigen die langer zijn dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter.

Met de opening van Truckpoint op het A1 Bedrijvenpark is het niet meer nodig om grote voertuigen in Deventer te parkeren, op bijvoorbeeld de bedrijventerreinen of bij De Scheg.

Handhaving

Bij overtreding lopen chauffeurs het risico op een boete van € 90.

Uitzonderingen

Het verbod geldt niet voor bussen in lijndienst of wanneer het gebruik van een groot voertuig noodzakelijk is voor het uitvoeren van werkzaamheden. Als het echt nodig is een groot voertuig in de openbare ruimte te parkeren, kan het college daarvoor een ontheffing verlenen.

Dorpen

Met name binnen de bebouwde kom van Deventer veroorzaken grote voertuigen overlast en gevaarlijke situaties. Vooralsnog geldt het parkeerverbod daarom niet voor de dorpskernen. Als dat nodig blijkt, wordt ook in de dorpen het parkeerverbod ingevoerd.

Alternatieven

Er zijn rond Deventer voldoende alternatieven om grote voertuigen te parkeren. Op het A1 Bedrijvenpark biedt Truckpoint een bewaakte parkeerplaats voor vrachtwagens tegen een redelijke vergoeding. Daarnaast liggen er langs de A1 en de A50 gratis, maar onbewaakte parkeerplaatsen van Rijkswaterstaat.

Raadsstukken

Bekijk de raadsstukken over het parkeerverbod. U vindt ze onder punt 5.

English Deutsch