Logo gemeente Deventer

Parkeervergunning bedrijven

Heeft u een bedrijf in een buurt waar betaald parkeren geldt? Dan kunt u in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor bedrijven. Voor de Binnenstad bestaan er 2 soorten bedrijfsvergunningen: uitgebreid of beperkt. Het verschil zit hem in het aantal uren en dagen dat u wilt parkeren. Zie het tabblad Kosten.

Moet u wel werkzaamheden uitvoeren in een vergunningzone, maar is uw bedrijf niet in een vergunningzone gevestigd? Dan kunt u een algemene parkeervergunning aanvragen. Bekijk de kaart met de parkeerzones. In de kaart kunt u klikken op de kleurvlakken. U ziet dan welke zone gekoppeld is met welke parkeervergunning.

Het parkeervergunningsysteem bestaat uit 2 onderdelen: het Parkeerloket en de mijn.2Park.nl.

 • Het Parkeerloket is het systeem waarin u de parkeervergunning aanvraagt en beëindigt.
 • In de mijn.2Park.nl regelt u het gebruik van uw parkeervergunning. U koppelt hier de kenteken(s) van medewerkers aan uw parkeervergunning. Zonder koppeling heeft u geen geldige parkeervergunning. De auto met het kenteken dat is geactiveerd in de mijn.2Park.nl, mag op dat moment gebruikmaken van de parkeervergunning.

De vergunning staat op naam van uw bedrijf.

 • U hoeft bij de aanvraag nog geen kenteken(s) op te geven.
 • Wel heeft u een KvK-uittreksel nodig. Hierop staat hoeveel medewerkers het bedrijf heeft.

Voor het online aanvragen van een parkeervergunning logt u in met eHerkenning. Heeft uw bedrijf geen eHerkenning, dan kunt u gebruikmaken van een permit login.

Op de pagina Meer informatie parkeervergunning bedrijven vindt u meer over:

 • het Parkeerloket
 • mijn.2Park.nl
 • eHerkenning
 • de permit login

U kunt een parkeervergunning voor bedrijven ook aanvragen aan de balie in stadhuis Deventer.

In het Parkeerloket betaalt u met iDEAL. U kunt kiezen uit 3 betaalperiodes: 3 maanden (kwartaal), 6 maanden (half jaar) of 12 maanden (1 jaar). U betaalt alleen voor de periode dat u de parkeervergunning heeft.  

Op factuur betalen kan alleen als u via de balie de parkeervergunning voor bedrijven aanvraagt.

 

Tarieven per kalenderjaar, 2024

Zone Binnenstad (beperkt): geldig van maandag tot en met vrijdag, 07.00 tot 19.00 uur

€ 721
Zone Binnenstad (uitgebreid): geldig van maandag tot en met zondag, 24 uur per dag

€ 928

Zone Schilwijken: geldig van maandag tot en met zondag, 24 uur per dag

€ 171

Zone Buitencentrum: geldig van maandag tot en met zondag, 24 uur per dag

€ 164

Algemeen (beperkt): geldig van maandag tot en met vrijdag, 07.00 tot 19.00 uur

€ 1.338

Algemeen (uitgebreid): geldig van maandag tot en met zondag, 24 uur per dag

€ 1.717

 

Betalingsverzoeken staan klaar in Parkeerloket

Wij verlengen uw parkeervergunning automatisch met dezelfde looptijd. U krijgt altijd 1 maand voor het aflopen van uw betaalperiode, een e-mail met het verzoek om de volgende periode te betalen. De betaling staat dan voor u klaar in het Parkeerloket

Zodra u betaalt, is de parkeervergunning weer geldig. Betaalt u niet (op tijd), dan vervalt uw parkeervergunning. U loopt dan risico op een parkeerboete.

U wilt de betaalperiode veranderen

De door u gekozen betaalperiode geldt voor de gehele tijd dat u de parkeervergunning heeft. Wilt u een andere betaalperiode? Dan moet u de parkeervergunning beëindigen en opnieuw aanvragen. U kiest hierbij voor een andere betaalperiode. Dit kunt u regelen via het Parkeerloket. U kunt ook terecht aan de balie.

Heeft u de parkeervergunning online aangevraagd en betaald via het Parkeerloket, dan krijgt u meteen de parkeervergunning. Deze staat dan in het Parkeerloket onder Huidige producten. U kunt direct parkeren. 

Doet u de aanvraag aan de balie? Dan kunt u kiezen hoe u de parkeervergunning betaald. Uw keuze voor betaling, bepaalt of u direct kunt parkeren.

 • Betaald u met PIN, dan krijgt u meteen de parkeervergunning. U kunt direct parkeren.
 • Wilt u betalen via factuur, dan duurt het na betaling nog 1 maand voordat uw parkeervergunning actief wordt. Dat komt door de tijd die het kost om een factuur aan te maken en de tijd die u nodig heeft de factuur te betalen.

Meerdere kentekens?

Per vergunning kan 1 auto parkeren. Staan er meerdere kentekens op uw parkeervergunning? Let er dan op dat u het kenteken waarmee u (of uw medewerker) parkeert, activeert in de mijn.2Park.nl.

Waar mag u parkeren?

U mag in de zone van uw vergunning parkeren op alle openbare parkeerplaatsen. Bekijk de zones op de kaart. U kunt klikken op de gekleurde vlakken. Zo ziet u extra informatie over de parkeerzone.

Zone Binnenstad

 • Vergunninghouders voor de zone Binnenstad mogen ook parkeren in de parkeerlocatie Polstraat. Hiervoor kunt u aan de balie in stadhuis Deventer een toegangspas aanvragen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.  
 • Op de parkeerplaatsen in tariefzone 1 (kortparkeerplaatsen) mag u parkeren op maandag tot en met zondag tussen 17.00 en 09.00 uur.

Aan- en afmelden van de kentekens in mijn.2Park.nl

Het aan- en afmelden van de kentekens kan op 2 manieren:

 1. Via de coördinator: een persoon of afdeling die de parkeervergunningen voor uw bedrijf beheert. De medewerker die wil parkeren, belt de coördinator. Deze logt vanaf de computer in op mijn.2Park.nl en meldt het kenteken van de medewerker aan. Er kan een begin- en eindtijd aan het parkeren worden ingesteld. Ook kunt u een parkeeractie inplannen.
 2. Door de medewerker zelf. De coördinator kan medewerkers machtigen om zelf in te loggen in de mijn.2Park.nl. Hiermee kan de medewerker zijn ‘eigen’ kenteken activeren. Een medewerker kan meerdere machtigingen krijgen wanneer hij van verschillende (bedrijfs-)auto’s gebruik maakt.   

Het aan- en afmelden van kentekens gaat eenvoudig en snel en kan zo vaak als u wilt.

Medewerkers machtigen om kentekens te activeren

Zijn aan uw vergunning meerdere kentekens van medewerkers gekoppeld? Dan kun u met de mijn.2Park.nl gemakkelijk wisselen van kenteken. U kunt ook medewerkers machtigen om de wisseling zelf te doen. Hoe u dat doet, vindt u in de handleiding (pdf, 1 MB).

Uw bedrijf heeft meerdere bedrijfsvergunningen

Alle gelijksoortige bedrijfsvergunningen of jaarkaarten op dezelfde bedrijfslocatie telt mijn.2Park.nl bij elkaar op tot 1 ‘pool’. Uw bedrijf kan net zoveel auto’s tegelijkertijd parkeren, als het aantal verleende bedrijfsvergunningen

Voorbeeld: Uw bedrijf heeft 3 bedrijfsvergunningen Binnenstad beperkt en 2 bedrijfsvergunningen Binnenstad algemeen. In mijn.2Park.nl staan 2 ‘poolvergunningen’: Bedrijven Binnenstad beperkt en Bedrijven Binnenstad algemeen. Uw medewerkers kunnen binnen de vergunning Bedrijven Binnenstad beperkt 3 kentekens gelijktijdig laten parkeren. Binnen de vergunning Bedrijven Binnenstad algemeen kan dat met 2 kentekens. Welke kentekens dat zijn, regelt u binnen de mijn.2Park.nl.

Uw bedrijf wil de vergunning opzeggen

De parkeervergunning opzeggen doet u via het Parkeerloket. Log in met uw eHerkenning of permit account, ga naar huidige producten en beëindig het parkeerproduct. Ontvangt u geld terug omdat u het garageabonnement eerder heeft beeindigd dan dat de looptijd is afgelopen? Dit bedrag ontvangt u 6 tot 8 weken na beëindiging van de bedrijfsvergunning(en). U kunt de bedrijfsvergunning ook opzeggen aan de balie van Publiekscontacten Vergunningen in het stadhuis, Grote Kerkhof 1. 

Uw bedrijfsnaam verandert

Beëindig uw parkeervergunning. U vraagt daarna een nieuwe parkeervergunning aan onder de nieuwe bedrijfsnaam.

Uw bedrijf gaat verhuizen

Verhuist uw bedrijf naar buiten de zone? Beëindig dan uw bedrijfsvergunning in het parkeerloket Deventer E-loket (gemeenteportaal.nl). Log in met uw eHerkenning of permit account, ga naar huidige producten en beëindig het parkeerproduct. Ontvangt u geld terug omdat u de bedrijfsvergunning(en) eerder heeft beeindigd dan dat de looptijd is afgelopen? Dit bedrag ontvangt u 6 tot 8 weken na beëindiging van de bedrijfsvergunning(en). U kunt de bedrijfsvergunning ook opzeggen aan de balie van Publiekscontacten Vergunningen in het stadhuis, Grote Kerkhof 1.
 
Blijft uw bedrijf in dezelfde zone? Neem contact op via parkeren@deventer.nl. Wij zetten de vergunning voor u over naar het nieuwe adres.

Uw e-mailadres wijzigt 

Wijzig uw e-mailadres in het Parkeerloket. Hierdoor wijzigt ook het e-mailadres voor de mijn.2Park.nl.

U bent de koppeling met mijn.2Park.nl kwijt

 • Log in op het Parkeerloket met uw eHerkenning of permit login. 
 • Ga naar Huidige producten. 
 • Selecteer uw parkeervergunning.
 • Klik op de button 'Stuur 2Park koppelmail'. Het kan even duren voordat u de e-mail ontvangt.

Parkeercontrole

Team Toezicht & Handhaving controleert via het scannen van kentekens of iemand een geldige parkeervergunning heeft. Let er dus op dat het goede kenteken is geactiveerd in de mijn.2Park.nl.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op. U kunt ook een afspraak maken (kies activiteit Parkeervergunningen).