Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Parkeervergunning bedrijven

Heeft u een bedrijf in een buurt waar betaald parkeren geldt? Dan kunt u in aanmerking komen voor een parkeervergunning voor bedrijven. Bekijk de kaart met de vergunningzones (pdf, 3 MB). Moet u wel werkzaamheden uitvoeren in een vergunningzone, maar is uw bedrijf niet in een vergunningzone gevestigd? Dan kunt u een algemene parkeervergunning aanvragen. De vergunning staat op naam van uw bedrijf. U hoeft geen kenteken op te geven.

Direct regelen

Parkeervergunning voor bedrijven aanvragen  >>>

Privacy

Op dit product kan de privacyverklaring van toepassing zijn. Gemeente Deventer vraagt in sommige gevallen om uw persoonsgegevens. Wilt u weten hoe de gemeente met uw persoonsgegevens omgaat? Lees dan de volledige privacyverklaring.

Online aanvragen

U kunt online een Parkeervergunning voor bedrijven aanvragen. U logt in met eHerkenning.

Aan de balie aanvragen

Een aanvraag kan ook aan de balie. U kunt het formulier (pdf, 140 KB) van te voren downloaden en zo ver mogelijk invullen.

De parkeervergunning betaalt u via automatische incasso of overschrijving. De kosten zijn per kalenderjaar. U betaalt alleen voor de periode dat u de pas in bezit heeft.

 

Tarieven 2019

Zone Binnenstad (beperkt): geldig van maandag tot en met vrijdag, 07.00 tot 19.00 uur

€ 585
Zone Binnenstad (uitgebreid)

€ 753

Zone Schilwijken

€ 139

Zone Buitencentrum

€ 133

Algemeen (beperkt): geldig van maandag tot en met vrijdag, 07.00 tot 19.00 uur

€ 1086

Algemeen (uitgebreid)

€ 1394

Wij verwerken uw aanvraag binnen 10 werkdagen. Komt u na de aanvraag op de wachtlijst te staan? Dan hoeft u nog niets te betalen. U ontvangt de parkeervergunning per post.

 • De gemeente geeft 1 vergunning uit per 10 medewerkers. Het aantal parkeervergunningen wordt verminderd met het aantal beschikbare parkeerplaatsen op eigen terrein.
 • De parkeervergunning voor bedrijven is bedoeld voor het uitvoeren van de bedrijfsvoering en niet voor woon-werkverkeer. Gebruikt u uw auto wel voor woon-werkverkeer en wilt u deze parkeren, dan kunt u daarvoor een jaarkaart betaald parkeren aanvragen.
 • U plaatst de parkeerpas duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Het nummer van de parkeerpas moet duidelijk leesbaar zijn van buitenaf.

Waar mag ik parkeren?

U mag in de zone van uw vergunning parkeren op alle openbare parkeerplaatsen.

Zone Binnenstad

 • Vergunninghouders voor de zone Binnenstad mogen ook parkeren in de parkeerlocatie aan de Polstraat.
 • Op de parkeerplaatsen in tariefzone 1 (kortparkeerplaatsen) mag u parkeren op:
  • maandag tot en met zaterdag tussen 17.00 en 09.00 uur;
  • zondagochtend tot en met 12.00 uur en na 17.30 uur.

Wachtlijst

Voor de zone Binnenstad geeft de gemeente een maximaal aantal parkeervergunningen uit. Is het maximum behaald, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst.

Wijzigingen

 • U wilt de vergunning opzeggen

Lever de parkeerpas in bij de balie Publiekscontacten. U kunt de pas ook opsturen naar:

Gemeente Deventer
Publiekscontacten
Postbus 5000
7400 GC Deventer

Heeft u uw vergunning al betaald? U hoeft alleen te betalen voor de dagen dat u de pas in bezit had. Het restant krijgt u terug.

 • Uw rekeningnummer verandert

Betaalt u de parkeervergunning via automatische incasso en verandert het rekeningnummer? Geeft dit door met het formulier Rekeningnummer wijzigen (pdf, 45 KB) in. Zet uw handtekening en stuur het formulier naar de gemeente. Het postadres vindt u op het formulier. Let op: geeft u een wijziging van uw rekeningnummer door, dan passen wij het nummer aan bij al uw gemeentelijke betalingen. Dus ook bij uw automatische incasso, als u die heeft voor de gemeentelijke belastingen.

 • De pas is vermist/gestolen

Neem uw geldig legitimatiebewijs mee naar de balie Publiekscontacten. Hier vult u een verklaring van vermissing in. Na betaling van € 23,50 ontvangt u direct een nieuwe parkeerpas. Met PIN betalen heeft onze voorkeur.

 • Uw bedrijfsnaam verandert

U beëindigt de bestaande vergunning en vraagt een nieuwe parkeervergunning aan onder de nieuwe bedrijfsnaam.

Voor de aanvraag van een parkeervergunning kunt u terecht in stadhuis Deventer. In Bathmen en Schalkhaar kunt u niet terecht voor de aanvraag van een parkeervergunning.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

English Deutsch