Parkeervergunning bezoekers

Woont u in een gebied waar betaald parkeren geldt (Binnenstad, Buiten Centrum of Schilwijken) of heeft u een bedrijf in dit gebied? Bekijk de kaart met de vergunningzones. In de kaart kunt u klikken op de kleurvlakken. U ziet dan welke zone gekoppeld is met welke parkeervergunning.

U kunt uw bezoek een paar uur op straat laten parkeren op parkeerplekken voor vergunninghouders of bij een parkeerautomaat. Bewoners kunnen kiezen uit: maximaal 35, 70, 105 of 140 uur per maand. Bedrijven kunnen kiezen uit: maximaal 70 of 140 uur per maand (zie ook tabblad Bijzonderheden). 

Het parkeervergunningssysteem bestaat uit 2 onderdelen: het Parkeerloket en een bijbehorende webapp 2Park.  Bekijk de handleidingen voor het Parkeerloket (pdf, 1,8 MB) en de webapp 2Park (pdf, 400 KB). Hoe het nieuwe parkeervergunningssysteem werkt, wordt ook uitgelegd in een filmpje.

Met de webapp 2Park kunt u bezoekers aan- en afmelden, favorieten aanmaken en parkeeracties starten, stoppen en plannen. Ook kunt u bezoek machtigen om zichzelf aan- en af te melden.

Parkeervergunning betaald? Dan kunt u meteen parkeren 

Uw bezoek kan parkeren zodra u de parkeervergunning heeft betaald. Let er wel op dat u voor uw bezoek het goede kenteken activeert in de webapp 2Park. Het bezoek kan dat ook zelf doen via een machtiging. Hoe u bezoek machtigt, ziet u in het filmpje onder het tabblad Bijzonderheden.

Aan de balie aanvragen

U kunt ook een parkeervergunning bezoekers aanvragen aan de balie. Neem dan het volgende mee:

 • Bewoners: uw DigiD of legitimatiebewijs;
 • Bedrijven: uw eHErkenning;
 • Bedrijven: bewijs dat de aanvrager gemachtigd is namens het bedrijf te handelen;
 • BedrijvenL inschrijvingsbewijs Kamer van Koophandel;
 • kentekenbewijs of -bewijzen;
 • heeft u een lease-auto, neem dan het leasecontract mee;
 • een betaalmiddel. Betalen met creditcard is niet mogelijk.

Heeft u betaald? Dan kan uw bezoek vanaf dat moment parkeren. Let er wel op dat, als uw bezoek parkeert, het goede kenteken is geactiveerd. Door u of door de bezoeker zelf. 

Parkeercontrole

Team Toezicht & Handhaving controleert via het scannen van kentekens of iemand een geldige parkeervergunning heeft. Let er dus op dat het goede kenteken is geactiveerd in de webapp 2Park.

In het Parkeerloket betaalt u met iDEAL. U kunt kiezen uit 3 betaalperiodes: 3 maanden (kwartaal), 6 maanden (half jaar) of 12 maanden (1 jaar). U betaalt alleen voor de periode dat u de parkeervergunning heeft.

Tarieven 2021: Bezoekersvergunning voor bewoners

Bewoners  uren per maand  kosten per jaar 
zone Binnenstad 35 uur € 79
  70 uur € 158
  105 uur € 236
  140 uur € 314
 
zone Schilwijken 35 uur € 41
  70 uur € 83
  105 uur € 124
  140 uur € 166
 
zone Buitencentrum 35 uur € 39
  70 uur € 79
  105 uur € 118
  140 uur € 158

 

Tarieven 2021: Bezoekersvergunning voor bedrijven

Bedrijven uren per maand kosten per jaar
zone Binnenstad 70 uur € 212
  140 uur € 423
     
zone Schilwijken 70 uur € 83
  140 uur  € 166
     
zone Buitencentrum 70 uur € 79
  140 uur € 158

Betalingsverzoeken staan klaar in Parkeerloket

Welke betaalperiode u ook kiest, u krijgt altijd 1 maand voor het aflopen van uw betaalperiode een e-mail met het verzoek om de volgende periode te betalen. De betaling staat dan voor u klaar in het Parkeerloket. Betaalt u niet op tijd, dan beëindigen wij uw parkeervergunning.

U wilt de betaalperiode veranderen

De door u gekozen betaalperiode geldt voor de gehele tijd dat u de parkeervergunning heeft. Wilt u een andere betaalperiode? Dan moet u de parkeervergunning beëindigen en opnieuw aanvragen. U kiest hierbij voor een andere betaalperiode. Dit kunt u regelen via het Parkeerloket. U kunt hiervoor ook terecht aan de balie.   

Verlenging van uw parkeervergunning

Wij verlengen uw parkeervergunning automatisch met dezelfde looptijd. Voorafgaand aan een nieuwe periode zetten wij uw verlenging klaar in het Parkeerloket. U krijgt van ons een betaalverzoek per e-mail. Zodra u betaalt, is de parkeervergunning weer geldig. 

Betaalt u niet (op tijd), dan vervalt uw parkeervergunning. U loopt dan risico op een parkeerboete.

Parkeervergunning betaald? Dan kunt u meteen parkeren 

Uw bezoek kan parkeren zodra u de parkeervergunning heeft betaald. Let er wel op dat u voor uw bezoek het goede kenteken activeert in de webapp 2Park. Het bezoek kan dat ook zelf doen via een machtiging. Hoe u bezoek machtigt, ziet u in het filmpje onder het tabblad Bijzonderheden.

Waar mag bezoek parkeren? 

Bezoek mag in de zone waarvoor u de parkeervergunning heeft, parkeren op parkeerplekken voor vergunninghouders en op parkeerplekken bij parkeerautomaten. Bekijk de kaart met de vergunningzones. Klik op de gekleurde vlakken en u ziet extra informatie over de parkeertijden, de parkeertarieven en de mogelijkheden om daar met een parkeervergunning te parkeren. 

Hoe werkt de bezoekersvergunning? 

 1. U vraagt een bezoekersvergunning aan in het Parkeerloket. U kiest voor een maximaal aantal parkeeruren per maand (35, 70, 105 of 140). Dit is uw maandelijkse saldo. 
 2. U betaalt de vergunning. Klik daarna op de button 'Ga naar 2Park'.
 3. In de webapp 2Park maakt u een account aan.
 4.  Met de webapp 2Park kunt u bezoekers aan- en afmelden, favorieten aanmaken en parkeeracties starten, stoppen en plannen. Ook kunt u bezoek machtigen om zichzelf aan- en af te melden. 
 5. U kunt 2 bezoekers gelijktijdig aanmelden via de webapp 2Park.

Hoe u de bezoekersvergunning gebruikt, ziet u ook in deze filmpjes:

Wilt u meer uitleg? Bekijk de handleiding voor de webapp 2Park (pdf, 400 KB). 

Hoe werkt het urensaldo? 

Voorbeeld: U heeft een bezoekersvergunning van maximaal 35 uur per maand. Op de webapp 2Park komt aan het begin van de maand een saldo van 35 uur te staan. 

 • Stel: u krijgt die maand bezoek dat in totaal voor 25 uur parkeert. Uw restsaldo voor die maand is dan 10 uur. Dit restsaldo vervalt aan het begin van de volgende maand. Aan het begin van de volgende maand staat in de webapp 2Park opnieuw een saldo voor 35 uur voor u klaar.
 • Stel: u krijgt die maand bezoek dat in totaal 37 uur parkeert. Dit is 2 uur teveel. Het is niet mogelijk de parkeervergunning voor die laatste 2 uur aan te melden. Uw bezoek moet op een andere manier betalen. Bijvoorbeeld bij de parkeerautomaat of via belparkeren. Aan het begin van de volgende maand staat in de webapp 2Park opnieuw een saldo voor 35 uur voor u klaar.

Bezoek op tijd afmelden. Niet vergeten

Het bezoek moet in de webapp 2Park aangemeld staan op de tijden waarop er op die plek betaald parkeren geldt. De tijden van betaald parkeren per zone staan op deze kaart.

Meld dus op tijd af, anders kost het u onnodig saldo.

Bezoek machtigen

U kunt bezoek machtigen. U geeft dan een aantal parkeeruren aan een persoon. De gemachtigde behoudt de uren tot ze op zijn. Dan kunt u weer een nieuwe machtiging verstrekken.

Ik ga verhuizen

Beëindig uw parkeervergunning. Blijft u in dezelfde zone wonen, dan vraagt u voor het nieuwe adres opnieuw een parkeervergunning aan. 

Mijn e-mailadres is gewijzigd 

Wijzig uw e-mailadres in het Parkeerloket. Hierdoor wijzigt ook het e-mailadres voor de webapp 2Park.

Ik ben de koppeling met de webapp 2Park kwijt

 • Log in op het Parkeerloket met uw DigiD
 • Ga naar Huidige producten. 
 • Selecteer uw parkeervergunning.
 • Klik op de button 'Stuur 2Park koppelmail'. Het kan even duren voordat u de e-mail ontvangt.

Ik wil het maximaal aantal uren per maand wijzigen

Beëindig uw huidige bezoekersvergunning. U vraagt daarna een nieuwe bezoekersvergunning aan voor het gewenste aantal uren. U kunt het beste eerst uw uren in die maand opmaken en uw bezoekersvergunning aan het eind van de maand beeëindigen.
Wanneer u de bezoekersvergunning beëindigd ontvangt u restitutie vanaf de eerste dag van de volgende maand. U ontvangt het teveel betaalde bedrag binnen 8 weken op uw bankrekening.

Mijn bedrijfsnaam verandert

Beëindig uw parkeervergunning. U vraagt daarna een nieuwe parkeervergunning aan onder de nieuwe bedrijfsnaam.

Ik wil de vergunning opzeggen

De parkeervergunning opzeggen doet u via het Parkeerloket of aan de balie.

Voor de aanvraag van een parkeervergunning kunt u terecht in stadhuis Deventer. In Bathmen en Schalkhaar kunt u niet terecht voor de aanvraag van een parkeervergunning.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

English Deutsch