Logo gemeente Deventer

Speelplek 1e Weerdsweg naast nr. 1 – Zandweerd-Zuid (179)

De speelplek aan de 1e Weerdsweg staat op de lijst voor groot onderhoud 2023.

De bestaande speeltoestellen zijn aan het eind van hun levensduur en de valondergrond is slecht. Omdat er nogal wat overlast is van hangjeugd, is er voor gekozen om de speelplek op te heffen. In de directe omgeving is de speelplek aan de 1e Weerdsweg, voor huisnummer 30, vorig jaar nieuw ingericht. Deze heeft een mooie buurtfunctie.

De huidige speeltoestellen en valondergronden zijn inmiddels verwijderd. Voor de veiligheid zijn er tijdelijk betonstenen gelegd.

In de buurt is er een initiatief van omwonenden om deze plek een andere uitstraling te geven. Gedacht wordt om deze plek als een buurttuin of een pluktuin in te richten. Een 1e schets is gemaakt, maar de definitieve inrichting is afhankelijk van het beschikbare budget en de inzet van de omwonenden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met WijDeventer, via wijdeventer@deventer.nl.

 

Reageren

Als omwonende kunt u meepraten over de nieuwe inrichting van een speelplek. U kunt uw reactie doorgeven via het reactieformulier. Wij nemen dan contact met u op.