Logo gemeente Deventer

Speelplek Boskrekel – Colmschate-Blauwenoord (761/774)

De speelplek aan de Boskrekel staat op de lijst voor groot onderhoud 2023/2024. De huidige speeltoestellen zijn aan het eind van hun levensduur en de valondergronden zijn aan vervanging toe.

In de buurt wordt deze speelplek door veel kinderen als centrale speelplek gebruikt. Ook komen kinderen vanuit de buurt hier naartoe om te spelen en af te spreken. Vandaar dat er voor gekozen is om de speelplek opnieuw in te richten. 

Hieraan is een lang proces vooraf gegaan, samen met de omwonenden. Uiteindelijk is er in samenspraak een plan opgesteld om de speelplek en het groen opnieuw in te richten.

 

Wat gaat er gebeuren?

Op korte termijn worden de huidige speeltoestellen en valondergronden verwijderd. Het gras wordt egaal gemaakt en opnieuw ingezaaid. Daarnaast wordt het groen gesnoeid en opgeschoond. De plantvakken worden opnieuw ingericht voor de nieuwe beplanting.

Het huidige voetpad door het park wordt opnieuw aangelegd met een halfverharding. 

 

Speeltoestellen

De speeltoestellen zijn inmiddels besteld bij de leverancier. Een concrete datum voor plaatsing is nog niet bekend. Het streven is om de speelplek voor de zomerperiode speelklaar te hebben.

Het gaat om een vrij ruime speelplek. Daarom is gekozen voor een speelgedeelte voor de wat jongere kinderen: een klimglijtoestel, een dubbele schommel en een wipwap. Ook komt er een speelheuvel met stappalen en een mogelijkheid voor een ‘kruip- en sluipdoor’ door de bosschages.

Op het andere deel van de speelplek wordt een wat uitdagender klimtoestel geplaatst voor de wat oudere kinderen (van 4 – 12 jaar). Ook komen er minidoelen op het andere deel van het park.

Bekijk de schets van de nieuwe inrichting (pdf).

 

Reageren

Als omwonende kunt u meepraten over de nieuwe inrichting van een speelplek. U kunt uw reactie doorgeven via het reactieformulier. Wij nemen dan contact met u op.