Logo gemeente Deventer

Speelplekken

Samen met buurtkinderen of alleen buiten sporten, spelen, bewegen en ontdekken is belangrijk voor kinderen. Voor hun sociale en lichamelijke ontwikkeling. Voor kinderen zijn er daarom veilige en goed bereikbare speelvoorzieningen in heel Deventer.

Wilt u weten waar uw kind kan spelen? Op de buitenspeelkaart vindt u alle speel- en sportplekken van de gemeente.

 

Leuk en veilig spelen 

Lekker buiten spelen begint bij een veilige speelplek. Daarom laat de gemeente Deventer openbare speelplekken en -toestellen jaarlijks controleren op veiligheid. Dat is belangrijk voor het beheer en onderhoud  van de speelplekken en -toestellen. Ook investeert de gemeente in het verbeteren en vervangen van een groot aantal speelplekken. 

Per jaar bekijken we welke speelplekken en buurt(en) we aanpakken. De plekken die het hardst aan vervanging toe zijn, komen het eerst aan de beurt. Hoe de speelplekken worden aangepast, bespreken we met bewoners.

We zorgen voor een goede spreiding van de speelplekken, maar ook voor variatie in grootte en inrichting. Het kan dus voorkomen dat een speelplek ergens weggaat of juist groter wordt. Bij de inrichting kijken we niet alleen naar de (speel)toestellen, maar bijvoorbeeld ook of er behoefte is aan een ontmoetingsplek voor ouderen of naar sportfaciliteiten. Of dat de plek ook goed toegankelijk is voor mensen met een beperking. Ook worden de speelplekken groener, met meer bomen en planten. 

 

Aan de slag met speelplekken

Gaan wij met een speelplek aan de slag? Dan plaatsen wij een bord met QR-code die verwijst naar deze pagina. Hier kan iedereen informatie vinden over de lopende projecten. In 2024 starten we met de speelplekken in Zandweerd-Zuid:

 

Kapot speeltoestel melden 

Ook al worden de speeltoestellen onderhouden en elk jaar gecontroleerd, het kan zijn dat er toch een kapot gaat. Wilt u een kapot speeltoestel melden? Dat kan via het Meldpunt Openbare Ruimte.

 

Nationale buitenspeeldag 

Elk jaar is er de Nationale Buitenspeeldag. Ga op ontdekking in de eigen wijk, of organiseer een speelplekkenspeurtocht. Op de website van Jantje Beton staan leuke speeltips. Zo wordt buitenspelen leuk, leuker, leukst!

 

Meer informatie