Logo gemeente Deventer

Tegeltaxi NK Tegelwippen 2024

Fijn dat je tegels hebt gewipt. Zo maken we Deventer samen weer een stukje groener. Wil je een tegeltaxi reserveren om de tegels bij je thuis op te halen? Lees hier hoe het werkt.

 

Tegeltaxi reserveren

 • Heb je je tegels al opgegeven op www.nk-tegelwippen.nl? Super! De bevestigingsmail heb je nodig om de tegeltaxi te reserveren.
 • Reserveer de tegeltaxi via het formulier onderaan deze pagina. Van april t/m oktober rijdt de tegeltaxi op 7 verschillende dagen een ronde door Deventer om de tegels gratis bij je op te halen. De data zijn: 25 april, 30 mei, 27 juni, 24 juli, 29 augustus, 26 september en 31 oktober.
 • Opgeven voor de tegeltaxi kan tot 2 dagen voor de eerstvolgende ophaaldag.
 • Houd er rekening mee dat je maximaal 9 m2 aan tegels mag meegeven. Dat zijn 100 tegels van 30 x 30 cm die je mee mag geven. Stenen die kleiner of groter zijn, reken je om naar het formaat van 30 x 30 cm. 
 • Wil je de datum toch nog wijzigen, stuur dan een mail naar klimaatadaptatie@deventer.nl. Dat kan tot uiterlijk 2 dagen voor de datum die je wilt wijzigen.

 

Op de dag dat de tegeltaxi langskomt

 • Het Groenbedrijf haalt de tegels op tussen 08.00 en 16.00 uur. 
 • Je mag maximaal 100 tegels van 30 x 30 cm meegeven. Dat komt neer op 9 m2. Stenen die kleiner of groter zijn, reken je om naar het formaat van 30 x 30 cm. 
 • Tegelwippen doe je natuurlijk veilig. Daarom hebben we een paar belangrijke tips voor je als je tegels aan de straat legt: 
  1. De tegels mag je de avond voordat ze worden opgehaald aan de straat leggen.
  2. Kies een plek op de stoep of de hoek van de straat, zodat de grijper van de tegeltaxi er goed bij kan. Bij voorkeur waar normaal de afvalcontainers staan.
  3. Stapel de tegels op, maar niet hoger dan 1,5 meter!
  4. Leg de tegels niet bij, op of achter afvalcontainers, geparkeerde auto's, bomen of een lantaarnpaal. Leg ze ook niet tegen een schutting.
  5. De tegeltaxi kan niet een opgebroken straat in. Kies dan voor een andere plek, waar de tegeltaxi wel bij kan.

 

Formulier tegeltaxi reserveren

Vul het formulier in.

*
*
*
*
*
*
*
*

We gebruiken deze gegevens alleen voor het laten ophalen van jouw tegels via de tegeltaxi.