Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Volkstuinen

Volkstuinen in de stad hebben voor veel inwoners een belangrijke functie. Niet alleen verbouwt u voor een laag bedrag uw eigen groente, volkstuinieren is een fijne en gezonde vrijetijdsbesteding. Als u zelf niet tuiniert, dan is een volkstuin een rustige groene plek om te wandelen.

De gemeente Deventer heeft op verschillende plekken volkstuinen maar laat het beheer van de tuinen over aan de Stichting IJssellandschap.

Stichting IJssellandschap

Stichting IJssellandschap heeft zelf volkstuinen in bezit en beheert ook volkstuinen van de gemeente Deventer.

Volkstuincomplexen waar u een volkstuin kunt huren

  • Volkstuincomplex Rijksstraatweg, 92 tuinen;
  • Volkstuincomplex Platvoet, 53 tuinen;
  • Volkstuincomplex Steenenkamer, 43 tuinen;
  • Volkstuincomplex Achter de Hoven, 32 tuinen;
  • Volkstuincomplex Hogeweg Bathmen, 17 tuinen.

Omdat er veel vraag onder de inwoners van Deventer is, geldt voor alle locaties een wachtlijst.

Volkstuin huren

Wil u meer weten over een volkstuin huren, of u inschrijven voor een volkstuin? Mail naar stichting@ijssellandschap.nl. Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer, e-mail en het volkstuincomplex dat  uw voorkeur heeft. U kunt ook bellen naar telefoon 0570-63 59 55.

Wachtlijst

Als u bent ingeschreven dan komt u op de wachtlijst voor de locatie van uw voorkeur. Zodra er een tuin beschikbaar komt, krijgt u daarvan schriftelijk bericht en uitleg van de gang van zaken.

Volkstuinvereniging Vosmanskamp

De Volkstuinvereniging Vosmanskamp beheert en verhuurt de volkstuintjes zelf. De Volkstuinvereniging heeft een locatie aan de Grondhuisweg in Schalkhaar.

English Deutsch