Logo gemeente Deventer

VSO Deventer naar Driehoek Snipperling

De Driehoek Snipperling is definitief de locatie voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) Deventer. De leerlingen krijgen een toekomstbestendige school, in hun eigen stad.

De beoogde planning is dat de bouw van de school na maart 2025 kan beginnen. In dat geval kunnen de leerlingen vanaf het schooljaar 2026-2027 naar het nieuwe gebouw. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders op 21 mei 2024 besloten. 

 

Japanse Duizendknoop 

Om de nieuwe school te bouwen, moet het terrein bouwrijp worden gemaakt en moet de Japanse Duizendknoop weggehaald worden. De Japanse Duizendknoop is een plant die schade toe kan brengen aan funderingen van gebouwen en die moeilijk te verwijderen is. Deze werkzaamheden worden in één opdracht uitgevoerd. Dit doen we samen met een nog te selecteren bouwteampartner. 

De startdatum van de eerste werkzaamheden is uiterlijk 1 oktober 2024. 

 

Tijdelijke locatie

De leerlingen van VSO Deventer zitten sinds september 2023 in een tijdelijke locatie aan de Zutphenseweg 51 in Deventer. Het was de bedoeling dat dit tot en met het schooljaar 2024 -2025 zou zijn. Maar het besluit over de definitieve locatie kon, door het flora- en faunaonderzoek, niet in de zomer van 2023 genomen worden. Daardoor moet een jaar langer gebruik worden gemaakt van de tijdelijke plek. 

 

Vervolg 

In het najaar organiseren schoolbestuur SOTOG en gemeente Deventer een bijeenkomst voor omwonenden en belanghebbenden. We vertellen u dan over de planning en de werkzaamheden. We nemen u dan ook mee in het ontwerpproces en het ontwerp van de nieuwe school.  

 

Contactgegevens

Heeft u vragen, of wilt u uw gegevens achterlaten zodat we u kunnen informeren over de informatieavond? Laat uw gegevens achter via ons formulier.